Tåg 13 till Chiang Mai

När vi kom tillbaka till Singapore efter kryssningen så flög vi till Bangkok där vi sov en natt. Meningen var att vi skulle åka direkt upp till Chiang Mai men båda nattågen den dagen var fullbokade. Så därför blev det tåg 13 klockan 19.35 dagen efter som är det äldre av tågen. Det är framme i Chiang Mai 08.40 dagen efter och tar alltså ungefär 13 timmar. Nästa gång ska jag boka tåg 9 som är det nyare tåget och är lite fräschare.

Jag hade googlat runt ganska så mycket om dom två olika nattågen och kommit fram till att det trevligaste är att åka i 2:a klass. Det är mer socialt och man har en helt annan möjlighet att prata med sina medresenärer än när man sitter i en egen kupé.

I vår vagn var det väldigt blandat med människor. Äldre och yngre par, kompisgäng, barnfamiljer och en och annan som reste själv. Det var främst personer från Tyskland och Frankrike.

När man gick ombord så var det en tjej som gick runt och tog emot beställningar för middagen och frukosten. Det var ingen jättemeny att välja på men klart godkänd tycker jag. När vi ätit klart kom dom och tog bort bordet och vi försökte urskilja vad som fanns utanför fönstren. Det var mörkt och man såg knappt något.

Vid 21-tiden gick dom runt och bäddade upp sängarna och hade för draperier. En himla tur att dom var numrerade så man hittade tillbaka efter toalettbesök, ha ha.

Det blev ganska tyst efter en timme och vi alla vaggades nog in i sömnen av tågets skakningar. När vi vaknade utvilade på morgonen kändes det verkligen som man sovit i en hotellsäng.

Klockan 07.00 bäddades sängarna bort och gjordes om till stolar igen och så serverades frukosten. Utsikten var verkligen fantastisk, så mycket grönska och berg.

Ett absolut måste om man tänker åka upp till Chiang Mai. Billigt och ett trevligt äventyr.

// Fru Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s