Snart jul, äntligen

Jag är ett stort fan av julen och älskar julklapparna, maten och stämningen. När det gäller önskelistan till Tomten så börjar jag redan i oktober och skriver. Jag är värre än barnen, ha ha. Fast det är minst lika kul att ge presenter som att få så till helgen ska jag bege mig in till stan för att go bananas.

Då Pysen är här på besök så får man försöka ställa undan dom växter man är rädd om. Av någon anledning gillar han chiliplantorna så den här åkte upp på bokhyllan efter en diskussion oss emellan. Han anser att det ska ansas och det gör inte jag.

Min misskötta orkidé har börjat blomma igen och dessutom fått en till stängel. Jag ledsnade på den efter 2 år utan blommor och tog bort all jord och bark och satte den i en kruka med bara vatten. Några veckor senare så började den blomma, helt otroligt.

Ska göra likadant med en annan sorts orkidé tänkte jag men i det fallet så måste jag slå sönder krukan. Den har växt fast nämligen. Så en bra kruka till den ska jag leta efter i helgen.

// Fru Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Snart jul, äntligen

  1. Suttecity skriver:

    Läste också att det skulle hända saker med orkidéerna när man gjorde som du gjort. Vas eller kruka. Här har ju mamma 32 st… många blir det och alla utom 5 st blommar. Fullt kan vi väl säga 🙂

    Blev nostalgisk när jag ser kyrkan, vi hade en sådan och den ligger nog i någon låda på vinden. Vi har farmor och farfars gamla framme numera. Ja man kan lätt gå bananas, men syrran är banne mig värst. I fjol var det 152 tomtar.. hennes lilla hus är belamrat 🙂 Misstänker att det slunkit in några till i år. För att inte tala om alla ljusslingor, stakar och annat. More is more är hennes devis. Vi började med julpyntningen under förra veckan. Annars blir det så kort tid innan det skall plockas undan igen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s