Saranda

Efter den här veckan i Saranda, Albanien, så kan jag definitivt säga att jag kommer att återkomma. Det var en perfekt tid att åka eftersom det inte var så mycket turister ännu. Visst märkte man av att vissa restauranger och affärer inte håll öppet som vanligt men det gjorde verkligen inget alls. Det blev aldrig någon trängsel på restaurangerna eller bland solstolarna på stranden. Sen var det en behaglig temperatur både på dagarna och kvällarna utan att bli så hemskt fuktigt.

Längs strandpromenaden finns flera väldigt bra restauranger, barer och kaffeställen. Saranda är förövrigt ganska så kuperat men utan att vara jättebackigt för det. Det märks att det räknas bli ett populärt resmål för det byggs nytt överallt och mellan gatorna så anlägger dom trappor och ramper. Som vanligt när det gäller ramper utomlands så är dom inte alltid så rullstolsvänliga men funkar perfekt för barnvagnar. Lutningen kan på sina håll vara lite brant.

Staden har 5 gator som går parallellt med strandpromenaden, som är gata 1.

På gata 2 finns alla bankomater, banker och postkontor tillsammans med lite barer och barberare.

På gata 3 finns shoppingen blandad med restauranger men det är verkligen inte stort utbud när det gäller shopping, ännu ska nog tilläggas.

På gata 4 och 5 så finns dom lokala restaurangerna.

Maten är mest medelhavsmat, inspirerat från Grekland, Spanien och Italien. Jag vet egentligen inte vad som var typiskt albansk mat. Nästa resa hit så ska absolut gata 4 och 5 utforskas lite mer.

// Fru Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s