Tyst meditation 

Igår var jag och en kollega på tyst meditation, enligt za-zen, i Hagsätra Kyrka. Då ingen av oss har varit på det tidigare så var vi där lite tidigare och fick en kort förklaring av prästen Jonas och hans yngre kollega. Det verkade som det skulle passa mig bra eftersom jag kan släppa alla tankar som far omkring i huvudet om jag behöver. Annars kan jag tänka på allt och lite till HELA tiden. 


Så fort man gick in i kyrkan så var det tysthet som gällde. Jag valde att sitta på en vanlig stol med två kilkuddar för att jag inte skulle säcka ihop totalt med ryggen. 

Prästen körde först en kort inledning och sen fortsatte det med en sittning på 10 minuter. Därefter skulle man gå en sakta promenad runt stolarna och altaret för att ta ytterligare en sittning på 10 minuter. Sen var det den här promenaden igen innan den avslutande sittningen på 20 minuter. 

Jag förstod aldrig vad den här lilla promenaden hade för betydelse egentligen. Det var dock bra på så sätt att jag inte han somna, ha ha. 

Det var ganska så skönt att sitta där, helt tyst och inte behöva focusera på någonting annat än att bara vara. Jag tänker definitivt ge det några försök och se om det är något för mig. 

// Fru Groda 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s