Phuket Aquarium 

Runt lunchtid så drog vi ut i regnet med Pärlan och åkte mot Panwa på andra sidan Phuket. Redan efter Chalong så sprack det upp och blev lite ljusare. Det duggade lite medan vi åt lunch men sen blev det uppehåll resten av dagen. Här i Karon hade det visst duggat hela dagen. 

   
    
 Vi åt lunch på Ship Inn i Aoyon Beach. Ett otroligt mysigt ställe där det knappt kommer några turister. Det är nog bara några som åker förbi med moppe som stannar och dom som känner till den här genvägen. 

   
    
    
    
    
   
Det är ett väldigt mysigt ställe att besöka och det är dessutom billigt att gå in, 180 Baht. Man har gått igenom akvariumet på en timme men det är så värt att åka hit. 

   
    
   
När man går ut från den lilla butiken så kan man ta trapporna ner till vänster och gå längs en liten naturstig. Den är inte speciellt lång men det är fint runtomkring.  Tyvärr var stranden ganska nerskräpad den här gången av skräp som spolats i land från havet. Man kan gå ut på piren en kort bit bort och jag tror även att det går att snoka lite bortanför den. En gång provade jag att åka in med bilen dit, vilket gick bra men när jag skulle åka tillbaka körde vakten ner bommen och frågade vad vi gjorde där. Jag skyllde på en vän som skulle komma med båt och att vi skulle möta upp vid piren men att vi var sena så vännen antagligen åkt vidare. Vakten nickade och släppte ut oss. 

   
    
   
Ungefär 100 meter från Akvariumets parkering så ligger det helt fantastiskt mysiga Café Kantary. Deras kaffe, glass och bakverk är gudomligt gott. Nästa gång, om en vecka eller så, blir det både lunch och dessert här. Hela området här är magiskt vackert med otrolig färg på havet. Har ni inte varit till Panwa under er Phuketsemester så är det dags att ändra på det. 

   
 Jag kunde inte motstå den här lilla skönheten heller. Han verkligen ropade på mig där han satt med några andra nallar på Cafét, ”Tess, Tess låt mig få följa med dig hem”

Så självklart fick han göra det. Säg HEJ till den nya familjemedlemmen Mr Stud Muffin. 

// Fru Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s