Djurgården runt

Igår blev det en heldag på stan iklädd bekväma promenadkläder och gympaskor. Jag tog tunnelbanan till Slussen och gick därifrån utmed Skeppsbron och Sveavägen. 

   
    
   
Precis som i måndags så köpte jag med mig en cappuccino från Grand Café och det blev faktist en till på vägen tillbaka. 

På Skeppsbron har dom slagit upp ett stort Schlagertält där det var fullt drag när jag gick förbi. Hela Stockholm sjuder av schlageryra och det är så mysigt. Till och med rödljusen vid övergångsställena spelar schlagermusik. 

   
    
    
    
    
    
 Sen blev det nästan samma runda som sist men jag höll mig kvar på Djurgården hela tiden. Det var så otroligt skönt när solen sken och det fläktade lite. Ute på Café Blockhusporten köpte jag en svalkande glass som snabbt gick ner. Annars hade den smält fort som attan i sommarvärmen.  Jag gillar inte lakrits så värst men kombon hallon/lakrits gjorde sig väldigt bra i glass. 

Väl tillbaka vid Grand så blev det ett besök på damernas och återigen nya fräscha blommor där. Hur lyckas dom egentligen göra så många olika blomsterarrangemang? Jag har nog aldrig sett likadana arrangemang två gånger. Väldigt skickliga florister har dom. 

   
    
    
 Jag gick vidare genom gamla stan där det var alldeles för mycket folk. Dessutom började jag bli trött i fötterna och klurade på att röra mig hemåt. 

   
    
 På Söder sprang jag på några vänner som var inne och gjorde stan så jag sällskapade dom ett tag. Vi gick upp till Mosebacke och kollade på den vackra utsikten från Katarinahissen. Vi bor i en otroligt vacker stad och man borde turista lite mer i sin egna stad. 

   
   

När jag sagt hejdå till mina vänner vid Slussen så mötte jag upp en kollega som var inne i stan. Vi gick bort till Sveavägen och satte oss på Boccone och åt en varsin pizza och delade på en flaska rosé. Det var en riktigt god pizza som var knaprig och inte så värst fet. Personalen var trevlig och läget var alldeles suveränt. Ett litet minus var att det tog lite tid innan maten kom men det gjorde inget. 

Så efter en heldag på stan så åkte jag hem väldigt nöjd och med vetskapen att träningsvärken skulle göra sig påmind dagen efter. 

Jag fick ihop drygt 32 000 steg, ca 2 mils promenad. 

// Fru Groda – Känner mig duktig 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s