Underbara sol

  
Klockan 8 ringde Martin från receptionen och talade om att frukosten var på väg upp till rummet. En väldigt bra idé tycker jag, det borde fler hotell ta efter. 

Innan vi åkte hem så tog vi en promenad i Uppsala och njöt av solen. Det är så himla härligt att solen äntligen är tillbaka. Alla människor blir så mycket gladare dessutom. Nu tycker jag att det räcker med mössa och vantar. 

   
    
   

Självfallet så var det dags för högmässa när vi kom till domkyrkan och det gick inte att gå in och kolla direkt. Så det får bli en till tur hit vid tillfälle. Uppsala Domkyrka är Skandinaviens högsta kyrka med sina 118,7 meter. Dessutom är den exakt lika lång som den är hög. Kyrkan har 5 klockor som alla hänger i norra tornet. Alla klockor har ett namn och den största av dom, Storan, är Sveriges största kyrkklocka. Den väger så mycket som 6200 kg. Tydligen så är det bara under jul, nyår, påsk och pingst som alla klockor ringer samtidigt. 

   
    
    
    
 Vi gick även en sväng runt slottet och tittade. Det är idag bostad för landshövdingen i Uppsala och i tornen så finns det lite företag. Dessutom så finns där tre museum. Jag tycker det är lite konstigt att företag ska husera i ett slott men det är väl bättre det än att det ska stå helt tomt. 

Från slottsgården så såg man ut över Botaniska Trädgården som är Sveriges äldsta. 

   
    
    
   
  När man umgås med mig får man stanna och fika vare sig man vill eller inte. Jag är en riktig fikanörd. Vi, eller jag, valde ett fik  som låg mitt i mot Carl Von Linnés trädgård, Café Linné Hörnan. Ett väldigt trevligt fik med bra utbud, fin inredning och schysst personal. 

   
    
    
   
Vi avslutade med en promenad i Stadsparken och åt en enklare lunch på utefiket där. 

En lyckad och trevlig Valborg i Uppsala blev det med härliga vänner och bekanta. 

// Fru Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s