Roadtrip Fryksås

Jag bestämde mig för att vi skulle äta lunch  i Fryksås på fredagen och trotsade alla som tyckte det var en omväg för lunch. Omvägar är oftast bra vägar. Det visade sig att det inte var mer än 6 mil dit, fick för mig att det var några fler mil. 

   
    
    
   
Då vi hade tid över innan vår bordsbokning så tog vi svängen förbi Grönklitt. Det var otroligt mycket snö där och en hel del skidglada människor i backarna. Jag hade kollat upp boende där under sportlovet och stängde snabbt ner bokningssidan. Det var så sjukt dyrt. En månadslön skulle snabbt försvinna om man slår ihop boende, uppehälle och skidhyra. Det är nästan samma pengar som om man skulle åka till alperna. 

   
   

  
Sen åkte vi till Fryksås och tog en väldigt kort promenad för det var så grymt kallt om fötterna. Det hade behövts ett par skor med grövre sula än mina vanliga stövletter. Jag borde ha kommit ihåg att slänga in mina Timberland i bilen. Tänkte inte riktigt på det nu när inte Obama finns längre. 

   
    
    
    
   
Det är andra gången som vi besöker Fryksås Hotell och Gestgifveri och återkommer gärna igen. Sist bodde vi även här och hade en grym fäbodsvit med jacuzzi och öppen spis. 

Jag tog en älgfärsbiff medan mannen tog en björnwallenbergare. Han drog vinstlotten för den var grymt god. Min älg var också gudomlig med sin murkelsås och rårörda lingon men den söta björnen slog den. 
Tyvärr tog jag ingen dessert och det ångrade jag lite men det vette sjutton om jag skulle orka det. Dom hade våffla med glass och varma hjortron och det verkade då som en bra idé att skippa den. Jag har ingen aning om hur jag tänkte där, ha ha ha. 

Trots den lilla omvägen, 12 mil fram och tillbaka, och det höga priset, 185 kr, så var det väl värt besöket. 

Servicen var kanon och servitrisen vi hade var så otroligt gullig och lättsam. Hon har verkligen hamnat rätt i sitt yrkesval. 

Jag ger betyget 4 av 5 🐸

// Fru Groda 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Roadtrip Fryksås

  1. Rozie skriver:

    Så härligt du har haft och vilka fina bilder. Önskar dig en fortsatt trevlig påskhelg.
    Kram! / Rozie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s