Thailand vs Sverige

Det sägs att alla årstider har sin egen charm och så är kanske fallet om man går in med luppen. När det gäller hösten så ser jag bara mörker, regn, kyla och blåst. Charmen kanske skulle vara dom vackra färgerna i naturen. 

En helt vanlig dag i Thailand

Vaknar upp i en behagligt sval och skön säng med ett tunt täcke och mjuka fluffiga hotellkuddar. Solen skiner, fåglarna kvittrar och havets brus finns där hela tiden. Sätter på mig bikinin och tar ett svalkande morgon dopp innan morgonkaffet på altanen. Ingenting som heter stress, helt underbart. 

En helt vanlig dag i Sverige

Vaknar upp i sängen, stel i kroppen efter att ha en stor schäfer vid fotändan. Trots ett tjockt duntäcke och en extra filt så är det kyligt. Vänder på mig, slår av ett skrikande larm på mobilen och vill somna om. Något kallt hamnar mot mitt ben och det visar sig vara hundens tre gosseben som han absolut måste sova med. Drar på mig morgonrocken, huttrar in i duschen och stressar ut med hunden innan jobbet. 

Thailand

Stranden, en tur till ett vattenfall, promenera längs stranden, ta en massage, läsa en bok, åka till något utsiktstorn, shoppa, gå på spa, besöka Buddha, ja alternativen är många. Gör det du vill, när du vill, i din egen takt. 

Sverige

Stress, stress, stress, stress. Jobbar man i vården är det bara att lägga benen på ryggen och göra sitt allra bästa på så kort tid som möjligt. 

Thailand

Tar en härlig långlunch på en liten strandrestaurang, gräver ner fötterna i sanden och njuter av en kall Chang. 

Sverige 

Skyndar allt jag kan till fiket så jag i bästa fall kan njuta av min starka latte och en sallad under hela min lunchtid. Inom vården kan man liksom inte ta lunch, fikapauser eller toalettbesök för givet. 

Thailand

Köper med en god och svalkande ice-cappuccino och lägger mig vid poolen några timmar. Varvar bokläsning med några dopp i poolen, snack med trevliga människor runtomkring mig, äter lite chips och bara tar det lugnt. Det jag inte hinner göra idag tar jag i morgon, eller nästa dag, eller….

Sverige

Jobbar ikapp det som missades på förmiddagen, får några larm som sabbar hela dagsplaneringen och stressar vidare. Känner mig helt otillräcklig men så är det, vården i ett nötskal. 

Thailand

Hoppar i duschen, sätter ac:n på så kallt som möjligt och fönar håret. Drar och sliter i håret men inser att mitt hår frissar sig ändå. Sätter mig på altanen med en kall Chang eller en god drink. Äter något gott till middag, tar en dessert och kanske till och med en Irish Coffee. Går vidare till ett annat ställe och tar en drink, pratar med folk och känner mig så avslappnad. Lämnar in tvätten till massagetjejerna och hämtar upp det under morgondagen, tvättat, struket och välvikt. 

Sverige

Hoppar i duschen, sätter på mig mjukisbyxor och börjar med middagen. Va fan, nu har jag glömt att ta fram det planerade från frysen igen. Ändrar snabbt planerna och det blir gott hursomhelst. Tar itu med disken, dammsuger och skyndar mig ner till tvättstugan för några timmar där. 

Thailand

Lägger mig i en renbäddad hotellsäng och funderar över morgondagen. Stranden eller poolen, det är den stora frågan. 

Sverige

Tar kvällspromenaden med hunden och däckar sen i sängen. I morgon kanske det blir lugnare på jobbet, eller inte. 

// Fru Groda – som alltid vill ha semester

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s