Helvetesveckan Dag 7

Igår var sista dagen på helvetesveckan.

Jag tänkte genom veckan som varit och försökte få perspektiv över livet i allmänhet. Veckan har varit riktigt lärorik och många saker tänker jag definitivt fortsätta med, åtminstone ska jag göra mitt bästa.

Det absolut svåraste har varit att ta itu med saker på en gång. Många gånger hade jag bara lust att slänga mig i soffan och strunta i allt. Om det är något jag är bra på så är det att skjuta på saker som inte lockar så mycket.

Förbudet mot tv, godis och fikabröd var relativt lätt även om jag ibland blev sugen. På lördagen fuskade jag dock eftersom det var mannens födelsedag. Jag tyckte inte heller att det var så värst jobbigt att inte kunna sitta med sociala medier i tid och otid.

Jag har oftast inga problem med att vara glad, positiv, social, hjälpsam och trevlig. Det visade sig under veckan att det var betydligt lättare på jobbet, i affären och på fiket än hemma hos familjen. Det är inte alltid så lätt att vara på topp när någon annan i ens omgivning, speciellt i familjen, är på mindre bra humör.

När det gäller träning så har jag varit hur duktig som helst, likaså att lägga mig 22 men i slutet på veckan så tog det emot ordentligt när klockan ringde 05. De sista två dagarna låg jag nästan till 07.

Nackdelen med helvetesveckan är att man är riktigt ensam. Nästa gång tvingar jag nog med mig mannen också. Jag kan tänka mig att det blir lite lättare då förutsättningarna blir lika och man umgås mer.

Mina planer nu är att ta tillvara på de verktyg som den här veckan gett mig.

Jag ska försöka fortsätta med att stiga upp klockan 05 även om det är mer lockande att sova ett tag till. Dessutom ska jag bli mycket bättre på att planera, avsätta tid, ta itu med saker och välja mina strider bättre. Sen så ska jag skärpa till mig när det gäller att skriva listor så jag slipper ha allt i huvudet. Det blir trots allt fullt där och minnet sviker alltför ofta.

Jag rekommenderar alla att testa helvetesveckan. Man lär sig oerhört mycket om sig själv.

En nöjd Fru Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Helvetesveckan Dag 7

  1. Tant Otto skriver:

    Jag ska test veckan på min semester eller då jag är långledig annars funkar det inte eftersom jag jobbar natt. Det är kanske ett bra sätt att börja semestern på eller så är det inte det!
    Jag gillar i alla fall utmaningen…jag som inte är morgonmänniska och nästan aldrig stiger upp innan 8 på morgonen, kan kanske ställa om och bli en 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s