Helvetesveckan Dag 1

Äntligen är dagen snart över och jag kan gå och sova. Jag är helt slut faktiskt.

Dag ett – Vanor och Ovanor

Klockan ringde kl 05.00 men då hade jag redan varit uppe i 10 minuter. Jag gick och snabbpinkade hunden, duschade och åt en ordentlig frukost. Sen blev det en powerwalk på 30 minuter innan det var dags att fara till jobbet. Det jag saknade mest på morgonen var att titta på Nyhetsmorgon.

Reglerna är ju att man inte får titta på tv fram till söndag kl 22.

På jobbet är det helt förbud av sociala medier och det märkte jag att det skulle bli lite svårt. Jag är van att ta upp mobilen så fort det blir lugnt.

Istället satt jag med min fina lista, att skriva upp alla vanor och ovanor. Jag kan konstatera att ovanorna väger MYCKET tyngre än vanorna.

Det ända jag fuskade på, och kommer fortsätta att göra, är att jag tog bilen till jobbet och även använder den i jobbet. Jag kompenserade det med att ta trapporna till allt och alla och småspringa till och från bilen.

Jag har varit duktig och inte ätit något godis eller fikabröd på hela dagen. Fast suget är nog mer en vanesak har jag märkt idag.

Efter jobbet tog jag itu med listan över saker som skulle göras och åkte och tränade. Nu är jag nyduschad, pyjamas på och lite snabbt uppdatera blogg, Facebook och Instagram. Klockan 22 ska jag ligga i sängen och sova.

För att inte bli lockad att slänga ett öga på tv:n med familjen så sitter jag snällt med min kopp te i min walk-in-closet.

Jag är nöjd med min dag men ska försöka planera allt lite bättre.

Nu blir det sängen, God Natt // Fru Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Helvetesveckan Dag 1

 1. iashemlis skriver:

  Når man ligger här vaken fast kl e 4.20 så går tankarna att man kanske skall ge sig på detta. Måste bara reda ut vad det e man skall göra. Vakna o lägga sig tidigt jo… äta nyttigt o träna ja.. o jobba fokuserat är jag införstådd med… men de där listorna som man skall göra… vad för listor? Får nog köpa den där boken i så fall. ☺ svårast blir nog att avstå från tv för min del. En riktig tv-nörd som man e.

  Gilla

  • misskermit skriver:

   Det är mycket listor, organisering och att fokusera ordentligt på allt. Jag köpte boken och det är nog ett måste för det förklarar så bra hur man ska tänka och agera. Tv:n var relativt lätt att slippa igår men jag var så slut och blev omotiverad på kvällen.

   Gilla

 2. Tant Otto skriver:

  Den boken ska jag kanske köpa och gå igenom en helvetesvecka jag med..fast inte just nu kanske då jag jobbar natt. Får ta det en gång få jag är långledig.
  Jag som har så varierande sovtider pga jobbet skulle nog behöva bryta allt med en helvetesvecka.då och då för att komma i rytm med mig själv och världen utanför.
  Tv:n ja den tittar man ju på varje dag ..det finns ju annat att gör istället…jag skulle nog läsa mer och skriva i bloggen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s