Vuxna män

Sitter och kollar på Dr Phil, ett program som jag älskar. Just nu handlar det om en vuxen man som har en väldigt udda diagnos. Han är helt normal på jobbet och med vänner men väl hemma så vill han bli ompysslad som en bebis.

Han sover i spjälsäng, blir matad i en barnstol, bär bebiskläder, använder blöja dygnet runt och beter sig verkligen som en bebis.

Personen som sköter om honom är hans sambo. Hur sjutton kan man sitta i en tv-show och berätta om såna här saker och inte själv tycka att man är konstig?

Jag är väldigt open-minded och dömer inte en person bara så där MEN det här begriper jag mig inte på tyvärr. Förekommer det här även i Sverige? Någon som kanske är villig att försöka förklara för mig?

// Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vuxna män

 1. kloktok skriver:

  Jag såg också det programmet… 🙂 Men jag tycker inte bara bäbis-grabben uppför sig udda, sambon är också klart udda som går med på det hela!
  Klart att detta beteende även förekommer i Sverige, men här är det ju inte lika vanligt att prata ut i tv-shower…

  Varför vill man ”vara” bäbis? Därför att vuxenrollen kräver mycket ansvar som vissa människor försöker fly ifrån på olika sätt, för att de tycker ansvar är både tråkigt och jobbigt. Denne grabb i programmet har ju hittat sitt sätt att fly vuxenvärldens ansvar och krav.
  Varför går man med på att sköta om sin pojkvän som kräver att bli behandlad som en 18 månaders bäbis? Man anser sig inte vara värd något bättre och vill till varje pris få kärlek och bekräftelse från vilken udda människa som helst…
  Genom att tjejen går med på sin sambos krav, förstärker och legitimerar hon hans sjukliga beteende! Fast hon kanske också ser sig som en ”open-minded person” utan rätt att döma, vad vet jag?

  Å hon drömde om att skaffa barn med denne grabb… Jisses! Det finns väl mer lämpliga pojkvänner för detta i så fall… Nope! Som sagt, i mina ögon är det inte bara grabben som är udda…

  Fridens liljor

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s