Dessa ungar :-(

De senaste två veckorna som ungdomarna har varit hos oss så har de haft uppgiften att plocka bort allt som de inte använder från deras rum. Mycket tjat har det blivit och ingen har väl varit så jätteentusiastisk direkt. Ja, det är hur tråkigt som helst men det är något som måste göras. Vi har sagt att om dom håller efter hela tiden och städar så blir det inte ett bombnedslag som ska röjas. Det är framförallt de yngsta som det gäller för den äldsta där handlar det mest om kläder som är utspridda överallt.

I helgen så var dom väldigt duktiga och plockade i sina rum, dock med lite tjat och att dom hade en deadline som behövde hållas. Mellan varven så satt dom vid datorn, tv:n och var allmänt gnälliga MEN de fixade det som skulle göras. TRODDE jag åtminstone, suck. Meningen var att de skulle plocka bort allt som skulle ner i källaren eller kastas och plocka ordning på resterande saker. Dom ska få nya bokhyllor och det ska möbleras om lite så då vill vi att det ska vara lätt att bara ”flytta över” sakerna från den ena hyllan till den andra.

Nu när vi skulle börja organisera bland sakerna och flytta möblerna så visade det sig att bombnedslaget är värre än någonsin. Jag gick in och flyttade ner lite lådor i källaren och kastade en massa påsar och kollade sen runt hur vi bäst skulle fixa allt.

Den som överraskade var sonen för han har verkligen plockat bort det han inte ville ha OCH ställt ordning på många, inte allt dock, saker i hyllorna. Det som behövdes göras var att gå genom lådorna och ta bort vissa saker som han ville slänga. Lego kanske inte är något han leker med men det ska inte kastas utan bara läggas undan. Det finns alltid någon annan som vill ha det. Så hans rum ser faktiskt helt ok ut, kors i taket. Så brukar det verkligen inte vara.

Den yngsta dottern däremot har bara tagit bort det hon inte vill ha längre men hon har inte städat överhuvudtaget. Det ser förjävligt ut rent ut sagt och jag tänker INTE städa hennes rum. Hon hittade en massa saker som hon fått i julklapp som hon inte ens öppnat. Kläderna ligger utspridda på golvet, ÖVERALLT, och det är ingen ordning alls. Hade det varit städat och fint så hade hon haft ett nytt rum med nya möbler och nystädat när hon kommer nästa gång.

Jag är ledsen men jag tänker inte städa åt dom för att dom inte orkar eller vill göra något annat istället. Så fort något blir jobbigt så gnälls det och inget blir gjort. Sorry men den här gången vägrar jag ge efter en tum och väntar tills de städar ordentligt. Sen kan de få sina nya möbler och det fina och mysiga rum de så gärna vill ha.

// Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dessa ungar :-(

  1. imsy skriver:

    Låter som det var i mitt hem för många år sedan. Jag gick i strejk och slutade tjata – stängde bara deras dörrar så jag slapp se eländet. Så småningom blev det som jag tänkt: Deras kompisar började kommentera röran. Då blev det städning av, minsann! Äldsta dottern höll i vart fall perfekt ordning så det var ju skönt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s