Shopping KAN ge mardrömmar

Igår var jag och shoppade på rean igen. Både onsdagen och torsdagen har jag spenderat ute bland affärernas reor. Nja, mest torsdagen då det blev en heldag. Onsdagen var knappt en timme på kvällen så det räknas väl inte.

Nu på morgonen vaknade jag av en hemsk mardröm och det MÅSTE ha med shoppingen att göra, ha ha ha ha. Oftast kommer jag inte ihåg så mycket av drömmarna men den här fastnade verkligen. Åtminstone väldigt många detaljer och en längre del av drömmen.

Jag befann mig på ett köpcentrum någonstans och skulle ta hissen, orkade inte gå i trapporna. Av någon anledning så låg varje affär på ett eget våningsplan så butikerna var enorma. Det var dags att gå in på Gina Tricot och som alla vet så är det en otroligt rörig butik i vanliga fall. Då ska vi inte ens tala om hur det är på rean. Efter mycket om och men så kom jag dit jag skulle och det var nog röran från Gina Tricot som gjorde att resten av drömmen blev så himla bisarr.

Våningen jag kom till hade en väldigt lockande brud- och festklänningbutik som jag gick in i. Klänningarna i skyltfönstret var gudomliga och det var just dom jag var ute efter då jag klev in i butiken. Gina Tricot hade jag glömt för LÄNGE sen. Hur mycket jag än letade så fann jag inte MIN klänning. Den som var en lite blandning av sjöjungfrumodell och en ”vanlig” modell och hade en djup urringning i ryggen. Släpet var lagom långt för ett bröllop på stranden, eller rättare sagt, för de vackra bilderna jag såg framför mig. Jag gick in med ett leende lika brett som storfiskarn har brett mellanrum mellan sina händer då han ska visa hur stor fisken är.

Problemet var att överallt så hängde det klänningar som var senapsgula, bruna och hade andra fruktansvärda färger. Dessutom var alla klänningar i storleken XL. Varför jag överhuvudtaget hade lagt någon energi på storleksletande bland denna misär är fortfarande än gåta.

Jag gick vidare till ett annat rum och fann en massa blivande brudar trängas och puttas med varandra och tänkte att det är DÄR min klänning finns. Som på alla reor så finns det en hel del bord där det ligger, från börjar prydligt ihopvikta, kläder som är vansinnigt nedsatta i pris. Efter en kvart med shoppinggalna kvinnor så är det en stor hög med kläder där och man har ingen koll alls vad som finns på bordet. Om det är mer än två personer vid bordet så är det lika bra att gå för annars blir man totalt galen. På det här bordet så låg det champagnefärgade och solkiga brudklänningar i BOMULL. Dom var så fula och hade noppor överallt.

Två kvinnor gick snabbt vidare och jag följde efter lite fint för att se om dom kanske hade någon koll på vart MIN klänning var. Dom gick ner för en trappa och väl där så visade det sig vara ett rum med lack och läder. Vad jag vet så har det ingenting med bröllop att göra så jag vände i trappan.

Efter en stund så kom jag till ett atrium eller liknande, en man kom och visade mig vägen till en innergård där solen sken fint på en massa kvinnor med underbara klänningar. Det var visst DÄR som min klänning skulle uppenbara sig. Så fort jag kom till ”paradiset” så hamnade jag i High Chaparall. Ni vet westernbrudar, sheriffer, damm och pang pang vart man än kollade.

Nu tyckte jag att det verkligen fick vara nog och tog mig mot utgången. Det visade sig att jag var tvungen att betala 121 kronor för att få gå ut. Jag hade inga kontanter och dom tog inte kort så jag blev kvar där inne. Då vaknade jag äntligen och väckte mannen bredvid mig.

Han sa lite kort att jag borde tagit dörren bredvid för där tog dom kort och dessutom var det billigare, bara 20 kronor.

Av detta har jag lärt mig att alltid ha kontanter på mig, inte shoppa så intensivt på rean och tänka outside-the-box. Det KAN kanske vara fint med en annan färg på klänningen än vit.

Nu ska jag jobba // Fröken Groda

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s