Resrutten i Thailand klar

Nu har jag bokat alla hotell under vår tre veckor långa vistelse i Thailand. Jag tror att själva planerandet med hotell och sånt är det roligaste av allt när det gäller resor. Förutom när man väl är där såklart 🙂 Visst är det skoj att boka en vanlig charter också där man har allt fixat och klart då hotell och flyg kommer som ett paket. Om ni bokar en charter fösök att boka in en natt på ett helt annat hotell under er vistelse för det gör så otroligt mycket för semestern. Jag lovar verkligen, det är grymt härligt för själen.

Så här ser vår resrutt ut och det är skönt att vi ska ha en hyrbil hela semestern så vi kan göra lite stopp där vi känner för det. Underbart när man bara kan stanna längs vägen och titta på något ”spännande” eller ta något svalkande vid någon av alla lokala ställen.

Först ska vi bo i Kamala 8 nätter för att kunna utforska Phuket litegrann. Åker ni dit så fastna inte i Patong som är såååå turistigt. Åk runt och hitta era egna små favoritplatser och passa på att ”köra vilse” för då ser ni så otroligt mycket mer. Fråga mig, jag VET nämligen efter att ha åkt runt i 2-3 timmar för att hitta hem till vårt hotell i Bang Tao för några år sen, ha ha ha. En dag eller natt i Rawai eller Mai Kao kan jag rekommendera.

Sen kommer vi åka en bra bit för att ta oss till Si Kao. Där kommer vi stanna i 3 nätter och jag tror det räcker bra för det finns INGENTING att göra där. Med bil så har vi åtminstone möjligheten att utforska området runtomkring.  Jag har ingen aning om hur långt det är dit men jag vet att vi kommer halvvägs till Malaysia 🙂 Om någon vet så får ni gärna upplysa mig. Dessutom är jag lite sugen på att åka en sväng till Langwaki (stavas det så?) men det har vi nog inte tid med. Jag har ingen aning om hur lång tid det tar att ta en båt dit eller om man måste övernatta för att få ut något av turen dit. Vi får se med andra ord hur vi gör.

Därefter ska vi vara 2 nätter i Ao Nang. Jag vet inte riktigt vad man kan se och göra där men det kanske finns lite shopping åtminstone 🙂

Vi ska bo 5 nätter uppe i Khao Lak och utforska Pang Nga lite. Jag hittade idag en sida om Khao Lak där de tipsade om några bra rundturer om man hade bil, perfekt. Underbart att bara kunna stanna till vid en strand och ta ett dopp, sola lite, äta något smarrigt och sen kanske hitta en annan öde strand att njuta av.

Sen är det dags att åka tillbaka till Phuket och bo 2 nätter i Bang Tao. Vi bodde där 3 veckor för några år sen och det är verkligen en underbar strand där turisterna inte hittat helt och hållet till. En promenad i Lagunaområdet är fantastiskt rofyllt. Det är som att komma till en helt annan värld, amazing !!!!

Den sista natten ska vi bo i Nai Yang på ett helt otroligt hotell som jag suktat över länge länge länge. Jag längtar redan 🙂 Det får bli min födelsedagspresent till mig själv då jag fyller år dagen efter vi kommer hem till kalla Sverige. Egentligen var min tanke att bo på Amanpuri men tyvärr sa plånboken NEJ. Det billigaste rummet skulle gå på 900 DOLLAR och det känner jag att det blir liiiiite för dyrt för en natt faktiskt. Är det någon som har varit där och har något trevligt att berätta?

Japp, det var dom 21 nätterna och jag antar att när vi landat hemma igen så smider jag nog nya planer för nästa resa till Paradiset 🙂 Först blir det härliga Turkiet med kidsen i sommar innan skolorna börjar.

Dessutom så har jag bokat in Tropiska Pärlor med underbara La Moet, så det blir en kryssning till Krabi också.

Trevlig kväll // Fröken Groda – Som ska läsa om bilrutterna runt Khao Lak nu

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Resrutten i Thailand klar

  1. HEMIMAMMA skriver:

    Hoppas att er resa blir trevlig och lyckad!!

    Hemikram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s