Igår jagade jag björn

Jag följer Fredrik Steens blogg och tycker att han har väldigt bra åsikter och ger en massa bra tips till oss alla fina hundägare. Häromdagen så skrev han om leken ”jaga rådjur”.

Det går ut på att man går med sin hund i koppel, eller lös om det fungerar, och sen helt plötsligt så stannar man till, slutar andas och spanar in i skogen efter ett ”rådjur”. Efter ett tag så släpper man kopplet och springer allt man kan in i skogen, ut på ängen eller vart man nu är och ”jagar” efter viltet. 10-20 meter in så stannar man bara upp och inser att ”rådjuret” är borta och vänder då tillbaka till sin ursprungliga plats. På så sätt så ska hunden se sin ägare som en riktigt häftig matte/husse som har upptäckt bytet INNAN hunden.

Sagt och gjort, jag provade en gång och Obama såg först lite förvirrad ut men var med på noterna men tyckte det såg lite underligt ut. Den andra gången jag gjorde det så var han mäkta imponerad och verkligen sökte min kontakt efteråt och ville höra vad jag sett, typ.

Sen tänkte jag att det här var ju hur roligt som helst så jag tänkte att nu jädrans ska vi fånga storvilt. I slutet av promenaden så stannade jag upp och såg en BJÖRN!!! Herre Gud, vad jag tittade och spanade efter den stora besten. Bama satte sig på en gång bredvid och spanade han med, men såg inget. Han ställde sig upp och spanade långt långt in och tittade sen på mig med en helt annan blick än vad han brukar ha 🙂 Jag rusade några meter ut mot träsket innan det tog tvärstopp. Det höga gräset hade böjt sig ner till snön och frusit fast och på så sätt bildat en massa ”snaror” eller ”snubbeltrådar”. Allt gick så fort så jag hann inte ta emot mig, så jag föll verkligen pladask i snön. Fötterna, benen, magen, ansiktet och händerna hamnade i den kalla snön SAMTIDIGT. Det var en kall, sur, skrattande och överraskad matte som försökte ta sig upp bland ogräset och snön. Bama tyckte nog mest att jag var konstig som inte fortsatte att jaga björnen men kom ändå fram och trodde vi skulle busa.

Behöver jag tillägga att ”björnen” blev skrämd av min framfärd….

Ha det gott // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Igår jagade jag björn

 1. hon i 22 an skriver:

  heheh lite farligt de där …

  Gilla

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Festligt… *ler*

  Hemikram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s