Ulvhälls Herrgård

I lördags var jag och mannen till Ulvhälls Herrgård för att njuta av den mysiga miljön och såklart av Afternoon Tea i deras salonger.

Herrgården såg ut som de flesta av våra äldre byggnader runtom i Sverige men låg väldigt fint, precis invid vattnet utanför Strängnäs. MEN, japp ett stort men fanns faktiskt. När vi svängde in på allén, som alla herrgårdar, säterier och slott har, så blev vi lite smått besvikna fast skrattet låg nära. På den ena sidan så låg det ett förfallet koloniområde och på den andra sidan så stod det en massa radhus från 20-talet, utan att vara överdriven… Tyvärr var chocken så stor så kameran kom aldrig fram från fickan för att dokumentera detta hemska, ha ha ha.

 

Miljön där inne var bra mycket trevligare men jag saknade att det inte brann en brasa i eldstäderna. Tebuffén var god, om än lite snålt tilltagen. Tevattnet var dessutom alltid slut men kaffe fanns i flertalet termosar trots att ingen drack utav det. På kakbordet fanns två olika snittar, en med lax och en med leverpastej, kanelbullar, nötbullar, macaroner, rulltårta och självfallet scones med diverse tillbehör som, cream cheese, ost, smör och två olika marmelader, kvitten och fikon.

Jag gick runt och tittade lite när vi hade ätit och insåg att det var väldigt fint där inne. Tyvärr kan jag inte ge det något direkt helhetsbetyg då vi varken bodde kvar eller åt frukost och middag där men för sitt Afternoon Tea så kan jag dessvärre inte ge mer än knappt godkänt. Mest på grund av den  fina interiören inne i herrgården.

Förmodligen kommer vi att komma tillbaka för en weekendupplevelse men enbart för te blir det knappast.

Ha en fin dag // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ulvhälls Herrgård

  1. HEMIMAMMA skriver:

    Tack för den informationen, då vet jag det!

    Jag skulle rekommendera ett besök på Rånäs slott.

    Hemikram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s