Dålig prioritering?

Mannen ringde precis och muttrade. Hans ex och sålika hans dotters mamma hade ringt och sagt att dottern ville gå på ett läger under höstlovet. Hon ville då att vi skulle betala hälften vilket jag tycker är självklart om man har möjlighet till det. Mannen berättade fint att vi tyvärr inte har råd den här månaden och då var han helt plötsligt en dålig förälder som priorierade dåligt.

Prioriterade dåligt på grund av att vi nyss varit på semester och snart ska åka igen. Dessa resor har varit planerade under en lång tid och vi har kunnat räkna in det i vår budget. Precis som alla andra stora utgifter, barnens fritidsaktiviteter som kommer två gånger per år tex. Dom ligger på 17 000 kronor varje år och ska betalas i augusti och januari, därför kan vi planera in dessa.

Men när det kommer en månad där inkomsterna är mindre än vanligt och utgifterna högre än vanligt så blir det svårare att spontant kunna lägga ytterligare pengar på något. Nu råkar ”något” vara ett av barnens fritidsaktiviteter men tyvärr blir det så ibland. Kan inte mina barns pappa betala något och jag ändå vill att de ska göra den här saken så betalar jag och skulle aldrig säga något illa om det, oavsett vad. Ibland kan man bara inte, punkt.

Den här månaden råkar det dessutom tillkomma veterinärskostnader, verkstadskostnader och en grym tandläkarkostnad som vi inte hade räknat med.

Trevlig kväll // Fröken Groda – som INTE tänker ha dåligt samvete

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dålig prioritering?

 1. Susanne P skriver:

  Det där är inte lätt. Men jag tycker inte att ni ska ha dåligt samvete. Ibland är det lite pengar in och mycket pengar ut och då finns det inte mycket mer att ta av…
  Sv. Haha! Du tror att jag ens höll med om att det skulle bli ett bra blogginlägg!? Och att ta fram kameran var inte ens att tänka på, just då!! 😉 😉 😉
  Kram & ha en fin kväll.

  Gilla

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Nej, det är svåra saker hur man fördelar pengar och på vilket sätt emellan föräldrar…

  Jag hoppas att ni lyckas reda ut det för hans dotter skull…

  Hemikram

  Gilla

  • Tess skriver:

   Ha ha ha, det löste sig till slut. Jag vet inte om hon kan gå på lägret eller inte men mannen hade visst missat att berätta varför vi inte hade råd, ja ja ja. Karlar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s