Aydinbey King´s Palace – Side

Vi bodde på Vings hotell Aydinbey King´s Palace ungefär en mil utanför Side i Turkiet. Personalen var trevliga och hjälpsamma och hotellet låg precis vid stranden, det var bara en strandpromenad emellan. Det var en sandstrand som var enormt lång. Gick man till vänster så kunde man gå längs vattenbrynet ända in till Side och åt andra hållet så kom man säkert lika långt. Tyvärr gick inte den nybyggda strandpromenaden ända till området med hotellen Aidinbey, Sunwing Resort och Evren. Promenaden går till Kumköy och sen får man promenera längs vattnet, gå upp på gatorna en liten bit upp eller göra som oss, hyra en båt som tar en till hotellet 🙂

Vi hade ett dubbelrum med en stor dubbelsäng och en enkelsäng, där min väska hamnade för att inte vara i vägen. Rummet var ok när det gäller storleksmässigt men jag saknade en ”sittyta” med fåtöljer och bord. Badrummet var fräscht och hade badkar och det fylldes på miniflaskor med schampoo och duschkräm varje dag. Airconditionen var förinställd på 22 grader och gick inte att ändra på men det gjorde inte så mycket. Det fanns värdeskåp i garderoben, minibar med fria drycker, alkoholfria, som fylldes på varje dag, tofflor fanns också men något jag saknade var morgonrockar.

Vi hade en ganska så trevlig vy mot havet, om man sträckte på sig ordentligt eller satte sig på balkongkanten. Balkongen var murad eller vad man ska säga och den var väldigt hög. Satte man sig där uppe så satt man i alla fall säkert för den var bred nog för två som satt bredvid varandra.

Lobbyn var stor och öppen som på de flesta stora hotell. Det fanns gått om soffgrupper och ett bord där det alltid serverades drinkar och tilltugg. Här fanns även en liten hörna där resebolagens pärmar stod, ni vet dom där det står om utflykter, tips, hemresetider och lite annat smått och gott. På samma plan så fanns det också en liten butik som hade lite dryck, hygienartiklar, tidningar, sandleksaker, badmadrasser osv. Ägaren till den butiken hade även guld- och silverbutikerna väg i väg, sen fanns det en pälsaffär och en klädaffär med helt ok priser för att vara på hotellet.

På den nedre våningen så låg spelrummet. Där fanns en massa olika spelmaskiner, airhockey och två bowlingbanor. På samma våning så hade läkaren sin mottagning, bufférestaurangen låg här och spaavdelningen med gym och hammam. Tyvärr var priset för hammam riktigt högt, 500 kr, så vi hoppade över det den här gången.

Bufférestaurangen serverade frukost, lunch och middag och maten var över förväntan. Vi var nöjda och för att vara ett all-inclusive hotell så var det riktigt bra mat. Det fanns massor att välja på och man blev inte ”trött” på maten efter ett par dagar. Dessertborden var rikligt påfyllda med underbara desserter och det fanns ett fruktbord med meloner, äpplen, druvor, bananer och apelsiner. Hotellet hade tre a´la carte restauranger, en asiatisk, en ottomansk och en medelhavs. Vi var aldrig på någon ut av dom utan höll oss på buffén. Man var tvungen att boka bord på a´la carten före klockan 12 dagen innan så det blev liksom aldrig av tyvärr. Vid den nedre poolen så låg poolbaren och där var kvalitén på drinkarna lite olika beroende på vem som jobbade. Ett antal gånger så beställde vi Frappe och den var verkligen annorlunda, inte alls så som den ska smaka. Den enda gången jag verkligen fick på det sättet jag ville ha, i stora höga glas med extra is i, var när jag lärde mig att beställa det på tyska. Det var väldigt mycket tyskar på hotellet, inget negativt alls, och säkerligen var personalen tysk också. Alla var dock glada, hjälpsamma och serviceminded.

Mellan klockan 11 och 17 så satt den här kvinnan och gräddade pitabröd och pannkakor. Även där var det en fördel att kunna tyska så nu ska jag nog börja plugga lite språk.

Vid vattenrutchkanorna så låg Mini Club där det fanns lite gungor och målargrejor för att roa alla mindre barn. Där fanns även en liten barnpool men den var riktigt riktigt liten och låg i ett hörn så det fläktade inte så mycket i den gassande solen. Här fanns dessutom glassvagnen där det hämtades glass av barnen hela dagarna.

På höger sida, innan man gick ut från hotellområdet till stranden, så låg den här amfiteatern där minidiscot och showerna var. Vi har sett en hel del shower på hotell och dom här hörde till botten tre, de var verkligen urusla.

Dom hade två större pooler, en barnpool, en pool som hörde till vattenrutschkanorna och en inomhuspool med jaccuzzi. Det fanns gott om solsängar och när vi kom upp från stranden efter lunch så hittade vi alltid två lediga sängar. Visserligen så var det lite offseason så det kan hända att det är ett dilemma andra tider, tex lov. Vattnet höll strax under 30 grader så det var skönt att hoppa i när man värmts upp av solen.

På återseende // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Aydinbey King´s Palace – Side

 1. Fotografen skriver:

  Åååå. Härliga hotellbilder från trevliga Side. Det är med all inclusive är mycket bättre än sitt rykte. Dom som jag har besökt har varit både goda och varierade(alla Ving).

  Gilla

  • misskermit skriver:

   Tack tack… Side är fint.
   Jag håller med om all inclusive men på vissa hotell blir man lite trött efter några dagar. Det är var bra och väldigt varierande. Tyvärr så var vi väldigt missnöjda när vi var på Sunwing i Side för ett par år sen. Där var det samma mat varje dag både till lunch och middag 😦

   Gilla

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Fina bilder – man blir sugen på att se det i verkligheten… 😆

  Hemikram

  Gilla

 3. Anonym skriver:

  Hej hej. Det verkar ju underbart där.
  Har ett par frågor till dig som jag hoppas du vill/kan svara på.
  -Hur var stranden?
  -Var det långgrunt?
  -Fanns det snackbar på stranden?
  -Fanns öl och annan alkohol på stranden?

  Tacksam för svar
  Mvh Malin

  Gilla

  • misskermit skriver:

   Hej, det var trevligt på det hotellet, vi är jättenöjda.
   Det var sandstrand så det behövdes inga badskor och det var inte så väldigt långgrunt. Lagom långt att gå ut för att kunna doppa sig och det var barnvänligt.
   Snackbar fanns det som serverade helt ok lunch och fika om man inte var så hungrig.
   Öl hade dom men jag tror det var mellanöl för jag är osäker om de fick servera alkohol där nere. Helt rätt med tanke på att man inte ska ha alkohol i blodet när man badar 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s