TACK för ett trevligt hundmöte igår

Igår träffade jag och Bama en väldigt fin Schäferkille vid namn Seven och hans matte Anki och husse Frank. Bama blev såklart väldigt glad då han kom fram till att de skulle få leka. Nackdelen var för hans del att han var tvungen att vara kopplad ända fram till fältet där de kunde springa lösa. Det var länge sen nu som jag såg honom så på hugget.

Väl nere på fältet så skällde han och tyckte förmodligen vi var helknäppa som inte lät dom hälsa på en gång. Han måste som sagt lära sig att coola ner sig lite vid dessa hundmöten så det var bara nyttigt för honom. Sen när vi väl släppte lös dom så lekte de gott med varandra. Det verkade som om de kunde bli bra kompisar framöver. Till slut så hittade pinntokiga Seven en pinne som han gillade och Bama som inte riktigt hajat det där med pinnar tyckte han var lite smått tråkig. Fast han snodde trots allt en bit av pinnen, antagligen bara för att reta Seven. Hundar är verkligen som små barn som ska leka och retas med varandra.

Efter lite bus och lek på fältet och i skogen så gick vi hem till seven och åt våfflor, bananmuffins och drack kaffe. Bama gick och drack vatten från Sevens skål och det var väl inte så jättepopulärt. Han blev tillsagd ett antal gånger men bestämde sig för att skita i dom morrningarna och blickarna. Till slut så fick Seven nog och flög på Bama och efter det så visade han stor respekt för Seven. Fast då han är så retfull av sig så var han ju ändå fram till skålen flera gånger och gick förbi Seven och skulle ”bara” leka. Det slutade med att Seven åkte in på rummet och Bama fick försöka stressa ner sig lite i köket.

Förhoppningsvis så går det bättre nästa gång. Bama måste lära sig att man inte ska reta skiten ur alla. Man måste inte leka hela tiden, man kan faktiskt ta det lugnt och vila fast det är en polare i samma rum.

002.JPG

004.JPG

 006.JPG

007.JPG

Trevlig söndag // Fröken Groda

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till TACK för ett trevligt hundmöte igår

 1. Anna skriver:

  Nu startade mitt schäfersug igen…

  Gilla

 2. Ewa. skriver:

  Jadu dom små barnen =)) Coola ner är ju något jag tror schäfrar har lite extra svårt för dom blir så himla stimmiga när det händer nåt nytt och kul ,, men det får man väl leva med för det är så himla härliga hundar =)) Kul med kompisar iaf det behöver dom =)) Kraaam

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jo tack, det går bra när han väl fått hälsa men han ska ju inte hälsa på varenda hund bara för det. Han måste lära sig att tagga ner lite och lyssna på mig lite mer, DET ska väl inte vara så svårt tycker jag :-)) Kompisar är bra, idag träffade han en lite rottisvalp som han gillar. Fast hon ska visst flytta så det blir inte så mycket lek där framöver.

   Gilla

 3. Epazote skriver:

  dom ser verkligen ut att ha roligt tillsammans. hoppas Bama kan coola ner i fortsättningen när han träffar sin kompis

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Dom hade jättetrevligt. Bara han kommer fram till att polaren faktiskt finns kvar trots en liten rast så ska det nog bra…

   Gilla

 4. Mr Taa skriver:

  Kul att se att de har roligt tillsammans, lite vårtecken kanske. Saknar min hund när man får se dessa härlig bilder.

  Gilla

 5. anki skriver:

  Tack själv för en trevlig träff! Måste få till nåt snart igen. Idag har vi varit i Västerås och träffat Agnes hund. Så nu har vi en väldigt trött Seven.Vi hörs!

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Hoppas att ni hade det trevligt. Vi hämtade hem en trött och sliten Bama från hundhotellet igår. Han var inte så pigg direkt och dålig i magen, kräktes och ville inte ha någon mat i morse. Helt naturligt enligt personalen med sådan omställning. Men man tycker ju lite smått synd om honom.

   Gilla

 6. Tant Otto skriver:

  Åh va kul de verkar ha det tillsammans …Jag har respekt för hundar som du kanske vet…..men bara de inte morrar åt mig så går det bra …eller hoppar på mig. Fina bilder!!Kraaaam

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Nja, morra ska dom väl ändå inte göra. Hoppar gör de ju oftast när vill hälsa, de vill hälsa ansikte mot ansikte liksom. Kram på dig

   Gilla

 7. Mingla skriver:

  Det är en nyttig lärdom att vara med andra hundar och lära sig rang.. När det är en flock så löser det sig med automagi men det är lite pyssligt annars.. Mitt förslag är att du åker till en brukshundsklubb, inte för att vara med på kurs utan för att sätta dig lite vid sidan om och vara cool.. Bama kommer att tycka att det är jätte svårt att inte få vara med men han kommer nog att lugna sig.. Han får inte hälsa på en endaste hund de första gångerna förens ni ser att han tar det med ro och sen kan ni kanske låta honom få hälsa.. Det är bara ett tips som brukar funka men man måste vara envis och ha mycket kaffe med sig.. ;o)Ha en fin dag nu.. Kram från Mingla

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jag har tänkt samma tanke så det ska jag göra framöver. Det blir nog toppen om ett tag. Hundhotellet var en nyttig lärdom för honom.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s