Någon som har erfarenhet av hundpensionat?

Om en månad ska vi åka till Kemer en vecka och då ska vår kära Schäfergrabb få bo på hundhotell. Det verkar vara ett bra ställe så jag är inte ett dugg orolig för att de inte ska ta hand om honom på ett bra sätt. Däremot är jag skraj för att han ska tycka vi är hemska människor som lämnar bort honom och att han kanske tror att det är för evigt. Det är bra mycket lättare att lämna kidsen för de kan man åtminstone tala med och förklara att man faktiskt inte lämnar dom för allt framtid.

På måndag ska han få prova att bo där över natten och se att vi kommer tillbaka dagen efter. Förhoppningsvis så tycker han att det är jätteskojigt och vill tillbaka. Jag ska se till att han får med sig en filt hemifrån som luktar Matte, då kanske han känner sig lite tryggare.

Går det åt skogen så finns fortfarande tid att prova vid ett senare tillfälle. Jag hoppas att han kommer stormtrivas.

Han är ju trots allt en omplaceringshund så han är lite extra känslig och han är ganska så stressad när det gäller andra hundar innan han lär känna dom. Samtidigt så kanske det här är väldigt nyttigt för honom.

Nu ska jag försöka att BARA tänka positivt för detta.

Någon som har några egna erfarenheter när det gäller hundpensionat och hundhotell?

Ha det gott // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Någon som har erfarenhet av hundpensionat?

 1. Supergittan skriver:

  Min mamma driver ett 🙂

  Gilla

 2. Trollan skriver:

  Nej, men jag tror nog att de flesta hundpensionat är bra. Det är ju förmodligen ägarnas livsdröm att ha ett sådant så de lär ju sköta det exemplariskt då :)Men jag har haft en omplaceringshund och jag åkte utomlands när jag hade henne. Hon fick då vara hos en vän till mig, som också hade hund, men jäklar vad sur hon var när jag kom hem. Det uppskattades inte alls. Sedan tog det veckor innan jag kunde lämna henne igen utan att hon rymde efter mig.

  Gilla

 3. Trollan skriver:

  Alltså, lämna henne ensam hemma. Jag hade hundgård som hon fick vara i om jag skulle iväg en stund. Där hade hon alltid tyckt om att vara tidigare men efter denna resa började hon gräva sig ur den och sedan sprang hon och letade mig.

  Gilla

 4. Ewa. skriver:

  Jag har haft två helt olika hundar på pensionat vid två tillfällen .. Den första var min första schäfer ,, en väldigt stabil och trygg hane som inte hispa upp sig i onödan ,, jag var övertygad om att det skulle gå hur bra som helst men det gjorde det inte han matvägra och blev jätte mager sen hade han skällt bort all röst vilket iofs inte var hela världen kanske men att han vägrat äta och var super stressad kändes jobbigt jag ville aldrig lämna han där igen ,, men jag blev vid ett tillfälle till tvungen då jag blev sjuk inlagd på sjukhus och hade ingen att lämna hunden till ,, men andra gången hade det gått lite bättre han hade ätit iaf lite och verkade inte fullt så sönderstressad när han kom hem ,, men han var arg på mig visade tydligt sitt missnöjje !! Den andra hunden var Putte och Putte var lite orolig i sig själv så jag tänkte att herregud hur ska detta gå ?? Jag hade ju erfarenheten med Björne färskt i minnet ,, men faktiskt så klarade Putte av det bättre än Björne han hade ju ingen röst kvar när han komhem den hade han skällt bort men han hade ätit ordentligt och verkade må rätt bra .. men han ville inte vara inne i buren då fick han panik och kasta sig mor staketet Putte kunde ju inte vara ensam hemma heller han hade problem med att bli lämnad men däremot då han fick vara ute i rastgården även på natten så fungerade allt fint bara han slapp bli instängd i buren inomhus !! ja det är jobbigt med djur just för man inte kan prata med dom =( Men jag tror det kommer gå fint ,, men räkna med att han kommer vara röstlös ett tag sen =) Kraaam

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Hmm, det låter ju bra…. Skälla bort rösten gör väl inte så mycket men det andra :-(Men om vi börjar med en natt nu och sen kanske en eller två till sen om det behövs innan vi åker en hel vecka så kanske han kommer greja det galant. Det kanske till och med går super….

   Gilla

 5. Trollan skriver:

  Det går till sig. Precis som Ewa skriver så kan de vara lite bökiga efteråt och kräva mer, men man får vinna tillbaka tilliten och visa att man inte kommer att försvinna sådär igen.Resa måste man ju få göra även om man har husdjur.

  Gilla

 6. Ewa. skriver:

  Ja han förlät mig sen men han var sur några dar … han tom morra åt mig =D men det gick över !! Jag tror det kommer gå bra om han får chansen att vänja in sig !! Kraam

  Gilla

 7. Åsa skriver:

  Min erfarenhet är att hur hunden reagerar beror på personalen som jobbar på hundpensionatet.En hund är ett flockdjur men som klarar av förändringar så länge det finns en tydlig ledare, en hund känner inte att åh nej nu har matte lämnat mig , nu tänker jag vara sur. Det är att humanisera hunden och det tjänar ingen på. Förlåt om det låter hårt men hur ska man kunna hjälpa sin hund bäst om man hela tiden försöker lägga mänskligt beteende och känslor på den.Prata med personalen på pensionatet och tala om vem din hund är, om den är dominant, då behöver personalen bete sig på ett sätt. Är den undergiven behövs ett annat sätt.Ta med välbekanta dofter som hunden kan ha på pensionatet, då blir det lättare för hunden att äta eftersom den känner igen dofter.Största anledningen till att en hund blir orolig är för att människorna är oroliga, hundar är nämligen experter på att läsa av våra känslor. Och om vi beter oss annorlunda och i hundens ögon, konstigt, då kommer hunden också bete sig annorlunda. Så det bästa man kan göra för sin hund när man ska åka iväg är att vara lugn och bestämd, det mår alla hundar bäst av.Och är det ett bra hundpensionat så kan du prata med de och berätta att du tycker det är förjävla jobbigt att behöva lämna bort din voffsing, då kommer de lyssna och ha förståelse.Det kommer gå bra 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s