Södertuna Slott – hundens version

I veckan så åkte jag, matte och husse till ett ställe som heter Södertuna Slott. Tänk, det skulle bli tredje hotellvistelsen för mig på en månad 🙂

103.JPG

Dom sa att det var ett slott men någon kung eller drottning såg jag inte skymten av. Inte heller några tinnar och torn. Jag fick inte ens gå in i slottet, bara i det huset vi skulle bo i. Matte sa att det hette flygel, Von Eckermannska flygeln eller så.

041.JPG

Personalen på slottet hade ställt fram en säng till mig och en matskål och en vattenskål. Det var precis en sån säng och såna skålar jag har hemma men modell mycket mindre. Trodde dom att det var en liten råtta som skulle besöka dom eller?

014.JPG

Sen gick vi en sväng för att kolla på naturen och jag passade på att njuta av den fina utsikten mot sjön här uppe på bänken. Fast på slott så har de visst bänkar UTAN ryggstöd men det kanske är så prinsar och prinsessor sitter när de ska vila under sina promenader.

039.JPG

Det är på gården framför slottet, vi bor i huset på den högra sidan. 

046.JPG

Efter en god natts sömn så gick jag och matte ut i skogen och det var så kallt så morrhåren frös till is. Matte gissade på att det nog var 20-25 grader kallt. Hon klagade på kylan i alla fall och hon hade ishår efter ett tag.

054.JPG

Det var så skönt att få springa lös utan att matte ropade på mig hela tiden. Här fanns tyvärr inga hundar att leka med och inga andra skojiga mattar eller hussar heller.

061.JPG

Alltså, VEM har bestämt att man ska ha så här konstiga saker liggandes där man ska promenera. Den var jätteläskig och jag gick över den EN gång, aldrig mer. Fy vad otäck den var.

064.JPG

På vägen tillbaka så tyckte matte att jag skulle prova igen men VARFÖR? Min älskade matte tyckte jag skulle utsätta mig för den här läskiga grejen en gång till. Ibland är hon inte riktigt klok min matte. Jag tog en annan väg och hon tyckte jag var en liten fegis *muttrar*

097.JPG

Även i slottsskogar så verkar det finnas Frolicar gömda i träden. Jag märkte att just dom här var lite större än de jag hittat hemma i träden.

078.JPG

Innan vi åkte hem så hann jag busa lite med husse i sängen. Det är så roligt men han tycker jag är lite klumpig ibland när jag råkar sätta mina tassar i hans ansikte. Ibland så råkar jag dunsa ner med tassarna på hans mage och då låter han så skojigt och matte brukar skratta jättemycket. 

102.JPG

Tack för mig // Obama

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Södertuna Slott – hundens version

 1. Pinglan skriver:

  Haha, du verkar ha haft en helfestlig helg, Obama!Fina bilder!Ha det fortsatt gott och hälsa matte!

  Gilla

 2. Trollan skriver:

  Men usch, vilken läskig matte du har. Tur att du är en driftig kille som finner dina egna vägar. Husse kan du liksom se lite som ett pipdjur, hoppa lite då och då på hans mage så kan han roa dig.Söt är du med dina smååååå öron och din koooorta näsa 🙂

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jo, läskig är hon ibland. Pipdjur, ha ha ha ha, Jag ska säga det till husse då kommer han att förstå mig på ett helt annat sätt :-)) Söt? vet jag väl *voff*

   Gilla

 3. Madonnan skriver:

  Å, vad härligt du ser ut att ha! Hoppas matte o husse också trivdes bra:)

  Gilla

 4. klös i ösregn skriver:

  ååå vilken härlighet ledighet ni haft 🙂 klös kram

  Gilla

 5. Ewa. skriver:

  hahaha vad gulligt =)) VIlken lyxlirare han är Obama åker på slotts semestrar och grejor =)) Kraaam

  Gilla

 6. omtänksam skriver:

  Kungligt !Vacker hund….kan känna doften när man pussar bakom nosen :))Kram på dig

  Gilla

 7. KramgoaUllis skriver:

  Hoppas ”presidenten” vet hur bra han har det…*bara liite avundsjuka kramar*

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s