Vad tycker ni om kläder på hundar?

 Jag kan tycka att det är perfekt om det verkligen behövs. Det finns kläder som är funktionella och dessutom väldigt fina. Är det kallt ute så är det helt ok att sätta på sin hund något varmt, vare sig hunden är stor eller liten.

Sen finns det ju såklart dom som köper kläder enbart för att hundarna blir söta. Det är diverse spetsklänningar, motorcykeljackor i skinn, mössor och kepsar?, sparkdräkt och tröjor med krimskrams på.

Tycker verkligen hundarna om dom kläderna lika mycket som matte gör? Jag kan tänka mig att det bara är matte som klär sina hundar i just sådana outfiter.

Här kommer några bilder på Presidenten när jag busade med honom. Jag ville se hur han reagerade med något på huvudet. Idéen fick jag efter att själv provat samma sak men inte tyckte den passade mig 🙂 Jag satte även på en strumpa på ena tassen och den lät han snällt sitta kvar. Han brydde sig inte alls om den.

001.JPG

 

004.JPG

005.JPG

För de som undrar, NEJ han tyckte inte direkt om tanken att ha ett hårband på huvudet.

Trevlig fredag // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Vad tycker ni om kläder på hundar?

 1. ModeMajk skriver:

  Åh vad han posar snyggt på andra bilden, modell ;)Nej du har rätt, funktionella kläder som värmer tycker jag är helt ok. Men det andra har jag lite svårt för tyvärr… Typ en scarf som max, det hade vi på våran gamla familjehund. En röd med tassar, ”I’m the Boss” stod det på den hehe :)Ha en bäst fredag!! Kramar 🙂

  Gilla

 2. Trollan skriver:

  Täcken tycker jag är okej. Och något för tassarna ifall de har sår eller det är riktigt kallt. Men resten, som mattes hårband? Njet 🙂

  Gilla

 3. Mingla skriver:

  Hundar som bär kläder för att skydda sig mot väder kan jag tycka är okej.. Jag har tre som skulle behöva skor när det blir riktigt kallt men alla tre blir helt paralyserade om dom får på sig hundskor så det går inte.. Killen som inte behöver skor skulle däremot behöva ett täcke mellan varven för han har inte så mycket päls men han blir hysterisk om han får på sig ett sånt så i mitt fall är det hopplöst.. =/MEN jag skulle tycka att det vore bra OM dom hade velat samarbeta lite.. =)Ha en fin fredag och helg.. Kram från Mingla

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Absolut, är det kallt så behöver nog alla hundar egentligen något sorts värmetäcke. Skor vore perfekt då snön och saltet förstör tassarna på våra stackars vovvar. du får prova att sätta på dom långa strumpor vet ja.

   Gilla

 4. Törnråza skriver:

  Det är absurt med kläder på hundar.Dom är faktiskt inga människor.En hund som rör sig är varm oavsett väder.Det finns ett undantag, nakenhundar.

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Det finns många hundar som faktiskt behöver lite hjälp att hålla sig varma, även de med mycket päls. Men kläder för att matte vill… NEPP

   Gilla

 5. honest skriver:

  tycker inte det spelar så stor roll så länge inte hunden har nåt emot det. Men om hunden är märkbart obekväm ska man såklart inte ha det, men om hunden inte bryr sig så kan man ju ha dte om man tycker det är kul

  Gilla

 6. Barbro skriver:

  Kan just tänka mig att han inte gillade det. Jag köpte en keps till Tumle på en utställning där han låg och kisade och var uppenbart besvärad av solen, men den var inte alls populär så den har mest blivit framplockad någon gång för att ta en kul bild.Kläder är vanligtvis helt onödiga, men jag har täcke på Tumle när han har ont i ryggen, vilket lyckligtvis inte händer så ofta. Han har även stora besvär med sina trampdynor när det är blött och han är tvungen att gå på det vassa gruset, så då sätter jag på honom hundskor.Mille har aldrig behövt några kläder överhuvudtaget. Han blir dessutom helt paralyserad av att ha något främmande på kroppen, precis som Minglas hundar.

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Det verkar vara många hundar som inte gillar att bli blöt om tassarna. Många verkar även ha stora problem med att få stora snösamlingar på tassarna och benen.

   Gilla

 7. Ellen skriver:

  Jag såg en liten hundtröja i en djuraffär härförleden, den hade texten….:I´M SEXY”Jag vet inte riktigt men jag tror inte att såna människor som tänder på djur botaniserar i djuraffärer för att få utlopp för sin lidelse… :-)Kram på dig!

  Gilla

 8. CЯUΞLLΛ skriver:

  Jag håller med, kläder för att skydda mot kyla och väta är helt ok, om hunden står ut med att ha dem på sig.Skinnjackor, strasshalsband, solglasögon, nagellack på klorna och annats trams, blir i mest laget.Min dotter har en liten jacka till hunden som hon sätter på ”ibland, som en kul grej”. Det kan jag tycka är ok, för den hunden bryr sig inte ett skvatt.

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Men herre Gud, jag såg det i någon affär, alltså nagellack. Varför i hela fridens skull ska hunden ha det för…. Trams

   Gilla

 9. omtänksam skriver:

  Första bilden är rolig…..Personligen tycker jag inte om att se hundar som folk har spökat ut med allehanda atteraljer om det inte är nödvändigt….Hundar är trogna individer och inte en leksak att visa upp för att tillfredställa sig själv och sin identitet.Ha det bäst Kermit !Kram

  Gilla

 10. Agnetha skriver:

  Hahaha, snygg hund ! Om kläder på hundar tycker jag ok om det är en liten fryslort som vår Bettan, om hon inte hade varmt på sig på vintern skulle hon frysa ihjäl eller vägra gå ut och ha låda åt henne inne är inget alternativ.BS Helloj ! Om jag hade orkat och kunnat åka 1 km skulle jag vara superlycklig. Han brukar vara sjukt sliten efter den resan och då är allt vad träning heter inställt i flera veckor.Tack vännen och detsamma !Kramar

  Gilla

 11. Trollan skriver:

  Hahahaha, jag visade din blogg för en kompis. Vet du vad hon sa om sista bilden? ”Hahaha, han ser ut som åsnan i Shrek!” 😀

  Gilla

 12. klös i ösregn skriver:

  vid kyla å spöregn ..så klart vovarna ska ha nått som skyddar ..men då ska de vara vettiga täcken/tröjor liksom ..inte sånt dära bling bling klös kram

  Gilla

 13. Ewa. skriver:

  Vad söt han är killen =)) Tycker som du behövs det är det ok ,, men hundar är inte dockor och ska inte bahandlas som sådana heller 😛 Massa Kraamar från oss !

  Gilla

 14. AKKANS skriver:

  Om folk tycker så mycket om att klä på någon så kan de skaffa sig dockorLåt hundstackarna vara hundar…..Visst något som skydd när det krävs är helt OKNär jag var liten så klädde vi på katterna och körde dem i dockvagnenmen då var man ju barn

  Gilla

 15. Tant Otto skriver:

  Nääe inga scharletter på hundar…fattar inte vitsen alls!Men visst ser han ut lite som åsnan i schrek…stackarn!kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s