Någon som kommer ihåg Bidéerna?

För en herrans massa år sen så fanns det Bidéer i våra badrum. Undrar varför de helt plötsligt bara har försvunnit? Dom finns ju för att man ska kunna känna sig ren och fräsch efter toalettbesöket och idag så är renligheten en väsentlig fråga hos de flesta.

När man är ute och reser så hittar man dessa bidéer lite överallt, framför allt på de lite finare hotellen.

Jag sprang på en sida här på nätet och de hade en hel del olika modeller. Vi har inte direkt plats för en sån men jag skulle gärna vilja ha en. Jag kan tänka mig att användnigsområdet är ganska så stort: tvättning av de intima delarna, fotbad, blötläggning av tvätt osv.

Sen slutade det med att jag kikade på en massa annat smått och gott på deras sida för framtida badrumsrenoveringar 🙂

Jag gillar mosaikdetaljer i badrum och hoppas att mannen kanske kan tänka sig det framöver också. Han tycker att det blir alldeless för plåttrigt och att man blir yr i huvudet 🙂 Han föredrar kakel och klinkers såklart och det är lika snyggt det, kanske även snyggare. Men med vissa mosaikdetaljer så kan det bli ganska så fint tycker jag. Sen är det här med olika kranar och duschar, herre Gud vad många modeller det finns märkte jag. När vi var på Hem & Villa i höstas så såg vi en modell vi ville ha, läs tyckte var snygg och skulle passa hos oss men var alldeless för dyr.

Hade det inte varit för att vi behövde ha tvättmaskinen och torktumlaren så skulle jag gärna sätta in en jacuzzi vid fönstret. Men dessvärre går tvätten före lyxen.

Tänk om man hade ett STORT och härligt hus och helt obegränsat med pengar. Då skulle man ju inte behöva välja….

// Fröken Groda som fortsätter att drömma.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Någon som kommer ihåg Bidéerna?

 1. Bloggaren Magnus skriver:

  Jag bodde på ett hotell i Finland för ett par veckor sedan. Det var inget lyxhotell, utan ett helt vanligt hotell av Scndictyp. Där fanns en bidé och jag reflekterade på samma sätt. Vad har dom tagit vägen?

  Gilla

 2. Anna skriver:

  Bidé är en bra idé.Annars tycker jag att man gärna vill bli lite norsk här och kalla det ”rumpevask”.

  Gilla

 3. BeBest skriver:

  För 30 år sedan gick det inte att bygga en villa utan att ha bidé. 10 år tidigare var det bastu i gillestugan som var ett måste.Jag tror det för många ledningar och risk för läckande rörkopplingar som gjorde att de försvann. Sen användes de inte så flitigt som de borde vilket resulterade i risk för bakterier i vattenledningarna om man inte hade cirkulation.Men bidén var bra att tvätta fötterna i!:O)

  Gilla

 4. Bokmalen skriver:

  Jag kommer mycket väl ihåg bidéer och jag saknar dem. Tycker det är lite konstigt i att vi som är så besatta av hygien, tog bort dessa. Jag skulle gärna vilja ha en sådan hemma. Jag blir som ett barn på julafton om jag hamnar på ett hotell som har bidé:-)

  Gilla

 5. Jag skriver:

  Klart man ska ha en bidé! Alla kan inte duscha varje dag p.g.a. för torr hud, men vissa delar ska bara tvättas dagligen!!! Har köpt en ny snygg när badrummet renoverades.

  Gilla

 6. KramgoaUllis skriver:

  Jag har en handdusch som gör att jag kan använda den till intim hygien vid toalättbesök. Bra vid mens och bara att spola bort:-).Angående BOTOX….Min kusin har lite (insiderinformation) om botox..I Sverige är det inte fullt godkänt som behandling mot migrän..Därför görs det mest på privata kliniker..Botoxtillverkarna ger ”bonusar” till dom läkare som gör tillräckligt många injiceringar ,så dom vill självklart göra så många som möjligt.Botox har ingen klinisk dokumenterad effekt på migrän. Dom tester som är gjorda är injiceringar mot spänningshuvudvärk..I USA som gjort detta under ett antal år,börjar det numera talas om att det ska införas restriktioner gällande just botox och dess användning.Fler och fler fall av människor med diverse biverkningar (här i Sverige sägs biverkningarna inte finnas)Börjar nu allt mer utbrett ”komma fram i ljuset” i USA.Det är allt i från känselbortfall (oftast övergående,men i vissa fall permanent).Nedsatt syn och i sällsynta fall blindhet.. Influensaliknande symtom,med feber och värk.Och somliga beskriver att efter en periods användning så har dom upplevt både mer huvudvärk och kraftigare…Enstaka dödsfall rapporteras också in med jämna mellanrum,men har hittills ”tystats ner” då det är stora pengar inblandande att tjäna både för läkarna och företaget som producerar botoxet.Självklart är valet ditt..Och jag vill inte skrämma dig..Men min kusin har god kännedom om detta,så jag ville ge dig infon i allafall.Lycka till hur du än väljer att göra!*kram kram*

  Gilla

 7. Maj-san skriver:

  Tänk bidé hade totalt fallit bort ur mitt huvud tills jag läste det här hos dig, konstigt det är inget jag tänkt på jag som är en sådan renlighetsfreak.Men mosaik bara älskar jag, skulle kunna tänka mig ett badrum med marockansk känsla, härligt varma färger, myyys.Men, men först måste ett stort, coolt hus byggas, och innan dess en massa pengar vinnas, ler stort.kramkram

  Gilla

 8. yrvaedret skriver:

  I mitt föräldrahem hade vi både bastu och bidé! Det var lyx….alltså bastun, jag förstod ju inte riktigt meningen med bidén’s varande eller icke varande förräns jag blev äldre ;-DAng mosaik, man kan ju ha kakel/klkinkers merparten av väggarna och mosaik över handfatet eller bakom toaletten. Bara en tanke mitt i alltihopa.Goder morgon.

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Förr i tiden, ja nu menar jag ju inte att du är såååå gammal men ändå… då var det vanligt med både bastu, dusch, badkar, bidé och gillestuga.

   Gilla

 9. Tant Otto skriver:

  hahaha tant Otto äger en bide minnsan, den rumpevasken vill jag inte vara utan. I Finland löser de rumptvätten enkelt med en dusch slang kopplad i handfatskranen …bara att duscha muffen då man sitter på toa …helt genialiskt eller hur?Kraaam på dig lilla groda

  Gilla

 10. Agnetha skriver:

  Vi har aldrig haft bidé och det är inget jag saknar alls.BS De är fina , ”mina” små raringar. Mormors bästa !Ha det gott !Kram

  Gilla

 11. sarahmara skriver:

  Det var tider det:P, första gången jag såg en, då trodde jag det var en barntoalett och tyckte det var såå bra att jag och mamma kunde kissa samtidigt hahaha… *kramar om*

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Ha ha ha, jag skulle aldrig kunna gå på damernas samtidigt med någon annan. Jag vill kunna stänga dörren och låsa och bara vara för mig själv, oavsett om jag ska på toa eller borsta tänderna.

   Gilla

 12. Herr och/eller Fru S skriver:

  Nu skall du inte ge Fru S massa dumma ideer. Men en rejäl relax avdelning med bastu, nedsänkt bubbelbad hade ju inte varit helt fel att ha i källaren, kräva ut en solyta utanför…där man samtidigt kunde placerat en vedeldad badtunna.

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Ha ha ha, vem är det som ger henne dumma idéer egentligen. Men jag håller med om relaxen, ska bara skaffa ett hus först.

   Gilla

 13. Doktorinnan skriver:

  Bidé är bra för då behöver man inte duscha!

  Gilla

 14. Freedomtravel skriver:

  Vi hade bidé i vårt badrum i Budapest. Känns sådär härligt lyxigt onödigt 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s