Vilket är ert favoritvin?

Jag måste bara tipsa er om två flaskor vin ni måste köpa.

Jag snappar alltid upp betyg på viner, dom som står i tidningar och visas på olika tv-program osv. Sen brukar jag skicka en massa artikelnummer till mannen så han kan inhandla dessa goda viner. Nu var det ett tag sedan så jag måste ligga lite plus i kassan när det gäller viner för tillfället.

Så kära make – Skulle du kunna tänka dig att åka förbi Bolaget och köpa dessa härliga flaskor?

Först ut har vi en härlig Amarone. Det är ett av mina favoritviner så denna flaska kan jag tänka mig är en höjdare. Det sägs att en äkta Amarone aldrig kan bli billig 🙂

Masi Costasera Riserva 2005 med artikelnummer 94676. Den kostar 430:- och det kan tyckas vara mycket pengar men med en god oxfilé till så smakar det så bra att man, förhoppningsvis, har glömt vad flaskan kostat.

Sen har vi min absoluta favoritdryck, Champagne.

Henriot Millésimé Brut 1996 med artikelnummer 7789. Priset för denna är 569:-. Jag tänkte att vi kan ha den på nyår.

Vilka är era favoritviner?

Ha en bra dag // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

37 kommentarer till Vilket är ert favoritvin?

 1. Ewa. skriver:

  En god Amarone är ju inget man skulle banga =)) Men man får njuta lugnt =) Stor Kraaam ❤

  Gilla

 2. Fröken Jenny skriver:

  Amarone samt champagne, helst rosa Piper=)

  Gilla

 3. ModeMajk skriver:

  Jag gillar La Salle, typ 60 kr och väldigt gott och sött dessertvin :)Är inte mycket för vin egentligen.. Black Tower blandat med päroncider = En Lennart, är också gott att sällskapa med :)Jag är ingen vinsmakare…. :)Ha en fantastisk kväll!/MM

  Gilla

 4. Trollan skriver:

  Jag dricker inte vin. Tungan knorvlar sig bara av att läsa inlägget 😉

  Gilla

 5. BeBest skriver:

  Jag föredrar öl till maten. Det är i alla fall gott.:O)

  Gilla

 6. MrAAA skriver:

  Beringer Founders Estate Zinfandel från Kalifornien och Golden Kaan Pinotage från Sydafrika är lite av favoriter just nu. Men det svänger ganska ofta då jag har fått äran att arbeta med just viner de senaste tjugo åren… 🙂

  Gilla

 7. Freedomtravel skriver:

  Amarone är faktiskt vår faorit också, när det gäller rödaNär det gäller vita är viner från Nya Zeeland vår favorit

  Gilla

 8. Herr och/eller Fru S skriver:

  En Amarone sitter ju aldrig fel. Fast just nu så får den typen av viner vänta lite…men sen i januari när första fulla lönen kommer så lär det nog bli en flaska eller två.

  Gilla

 9. Anna skriver:

  Ett som kostar 59 kr tycker jag är väldigt bra!

  Gilla

 10. Tummelunsen skriver:

  Dricker inte vin, bara alkoholfritt.Gott det också!TummelunsKramar till dig, min kära fröken Groda! ♥

  Gilla

 11. Anna skriver:

  Äsch jag tar tillbaka. Naturligtvis köper jag bara vin som kostar 559 :-. Det var det jag tänkte skriva. : )

  Gilla

 12. så är det! :) skriver:

  Ja, alltså jag är ju en sucker för röda, fylliga viner, helst från Sydamerika.Chile och Argentina producerar oerhört bra röda viner. Vin från Chile är det jag uppskattar mest. Kan inte välja ut någon särskild.Köper man ett rött vin från Chile i prisklassen 80-100 kr så vet man att man får tag i ett bra, smakfull, fylligt vin.:)

  Gilla

 13. så är det! :) skriver:

  Och när det gäller vitt vin så är det Australien som gäller, de är världsmästare på vitt vin.:)

  Gilla

 14. Andromeda skriver:

  Jag har tyvärr inget tips att ge. Hur ett vin smakar beror på hur man dricker och vad man äter till om man nu gör det… Ha en fortsatt skön kväll!

  Gilla

 15. Lindalou skriver:

  Vildvinet. 😉 *håhåhå vad fyndig jag är*Jag dricker inte vin så jag har inga tips att ge.Ha en fin kväll.

  Gilla

 16. så är det! :) skriver:

  Jag kan tycka att människor överlag är lite tråkiga i sitt tänk och rekommenderar Amarone t ex, det finns så oerhört många viner som är i klass med Amarone-vinerna men som kostar hälften.Jag tycker man ska botanisera lite i Systembolagets lager, de har viner i sitt lager som är fantastiska!Desstom är Systembolagets personal oerhört kunniga vad gäller vin.Personligen har jag frågat personalen åtskilliga gånger när jag har förberett för en middag t ex och bara fått bra rekommendationer.

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jag har många favoriter som INTE är Amarone eller Chabli och det händer att vi har frågat personalen om lite förslag. Dom är väldigt duktiga och kunniga. Man ska absolut testa andra viner än de man ALLTID tar, annars blir det lätt lite tråkigt.

   Gilla

 17. Agnetha skriver:

  Har inte kunnat dricka vin eller annat starkt på evigheter känns det som, men det gör mig inget. Visst har jag druckit goda viner jag inte minns namnen på idag. Tycker det är lite skoj att använda vin i maten eller cider, öl, eller annat starkt, men då ger det en viss smak nån alkohol finns inte kvar. Gå på Bolaget och kolla är lite skoj med.BS Kanske förstorar jag problemet, nu verkar det iaf ha slutat. Fattar inte att det bara börjar bombardera med en massa intrångsförsök och sedan tvärslutar det ????Letar man så hittar man allt möjligt på nätet. Googlar det mesta.Tack, det ska jag försöka ! Hoppas jag du med gör-Kramar

  Gilla

 18. Epazote skriver:

  mmmm champagne :-)jag dricker inte vin särskilt ofta, men när jag gör det vill jag ha det vitt, svalt, gott ha haha, oftast hamnar Guntrum Riesling i min varukorg.

  Gilla

 19. Hotspot2 skriver:

  Min favorit för tillfället är By the river.Fråga mig inte något om sorten för jag vet bara att jag gillar smaken… :o)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s