Smittar hosta, är det någon som vet?

Jag hostar som en tok mellan varven och det känns i både lungor och rygg. Snart kommer jag ha en massa rivsår i halsen efter allt hostande.

Ibland hostar jag så mycket att jag håller på att spy och tappa luften totalt. Jag har så här varenda höst och det är så otroligt irriterande. Det kan variera från några dagar bara och upp till flera veckor.

Nu var det några år sen jag hade lunginflammation så det kanske kommer som ett brev på posten.

Men hur är det med just hosta. Är det smittsamt i sig eller är det när det kommer tillsammans med en förkylning som det smittar? Jag har ingen aning om jag ska vara helt ärlig. På min arbetsplats är det ganska så många som är väldigt känsliga för alla sorters sjukdomar. Man kanske ska hålla sig hemma så man inte smittar ner alla lagom till advent.

Trevlig onsdag // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Smittar hosta, är det någon som vet?

 1. Epazote skriver:

  jag har ingen aning om ifall vanlig hosta smittar. Jag har drabbats av rethosta pga allergi. Har hostat i snart ett års tid, inget hjälper, varken hostmedicin eller allergipiller. Men den hostan smittar inte i alla fall, är bara jäkligt irriterande. jag fixar ett par gröna av den mix du valde, tar bort det inlägget igen, det var bara en liten demo av färger ;-)Har varit och tränat, är skönt utmattad, ska bara ta en kopp kaffe innan jag gör något annat.

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jag får ofta hosta efter att jag blivit förkyld så jag vet inte om det fortfarande smittar… Superbra, vad gullig du är 🙂

   Gilla

 2. Trollan skriver:

  Det beror ju självklart på orsaken till hostan. Sonens lunginflammationshosta smittade, barnafaderns också och förmodligen min men då hade jag lärt mig och höll mig borta från folk 🙂

  Gilla

 3. QueenKatarina skriver:

  Miss Kermit,testa ett snappsglas Wisky innan sängdags.Svep det.Sen 2-3 apelsiner per dag.Brukar göra susen för mig då hosta å förkylning knackar på min dörr.Ha det.Tummen upp.

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Ok, då blir det Whisky i kväll med andra ord. Apelsiner är så gott men jag tycker det är så otroligt jobbigt att skala dom och jag vill inte klyfta dom så skalning är ett måste.

   Gilla

 4. Mingla skriver:

  Jag troor nog att du gör klokast i att ta det lugnt i några dagar.. Inte för att jag vet om du smittar men jag kan troo att du behöver vila upp dig.. Ta hand om dig nu i massor.. Kram från Mingla

  Gilla

 5. Pärs bilder skriver:

  Du leder fortfarande, men HrSvensson knappar in.

  Gilla

 6. Ann-Louise skriver:

  Jag har nog alltid trott att hosta smittar. Men nu när du fick mig att börja fundera på det så behöver den ju egentligen inte göra det! Man kan ju ha hosta som inte är av bakteriell art. Hmmm… detta kräver lite googlande…

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jag har också trott så men sen har jag blivit lite osäker faktiskt. Jag googlade och det berodde lite på vad det var för sorts hosta och om det var i samband med någon annan sjukdom eller så…

   Gilla

 7. Ewa. skriver:

  Har ingen aning om hostan men har hört att många får lunginflammation nu nåt virus som går som sätter sig på lungorna så ta hand om dig nu och vänta inte med att söka läkare för länge om du behöver .. kraam och krya på dig tjejen !

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jag brukar få lunginflammation på hösten så jag är van vid det. Nu är det andra hösten i rad som jag klarat mig dock och BARA fått hosta. Hoppas att det ger sig snart.

   Gilla

 8. imsy skriver:

  Min astma visar sig ofta som just hosta. Kanske du är allergisk mot något? Julstjärnor (blomman) t.ex?

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jag har så ibland också, framför allt en släng av förkylningsastma. Några julstjärnor har jag inte köpt ännu *klurar på om jag ska göra det i morgon kanske*

   Gilla

 9. MrAAA skriver:

  Jag har ingen aning om hosta smittar. Sen att man kanske börjar känna kittlingar i halsen och får ett behov av att hosta när nån annan hostar, nog mest är på det psykiska planet… :)Hoppas hostan ger med sig snart i alla fall…/MrAAA

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jag får värsta attackerna mellan varven och det börjar kännas i rygg och lungor och mage nu efter några dagars hostande 😦

   Gilla

 10. Doktorinnan skriver:

  Hosta är ingen sjukdom utan ett symptom.Virus smittar. Bakteriinfektioner kan också göra det. Hostar du på grund av detta så smittar du.Men hostar du på grund av astma, torr luft, lungproblem, vissa mediciner… så smittar du inte.Men hosta ska man ta på allvar. Håller det i sig och du inte kan se en självklar förklaring så kontakta Vårdcentralen.

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   God morgon Doktorinnan, vilket bra svar, tackar. nu har visst lyckats smitta ner dottern så något virus måste det alltså vara.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s