Snälla, använd reflexer

I morse när jag åkte till jobbet så var det som vanligt vid den här årstiden mörkt och eländigt. Jag vet inte om det bara är vi bilister som märker sånt.

De flesta som går ute med hunden, motionerar, går till buss eller tunnelbana syns verkligen inte. Sen att modet är mörka kläder gör inte saken bättre. Några få personer har en liten reflex dinglande ut med sin sida och det är ett steg i rätt riktning men definitivt inte OK. Det är inte alltid man ser den där lilla hängande reflexen eller om de har ett reflexband på armen eller benet.

Jag tycker man borde lära sig att använda BÄTTRE reflexer som verkligen syns eller till och med vara så duktig och ordentlig att använda en reflexväst. Det är det några i vårat bostadsområde som har när de är ute och springer, powerwalkar eller går ut med hunden och det är toppen. Då syns man garanterat från ett bra avstånd och det är ju liksom det som är meningen.

Då jag åkte till jobbet så mötte jag en bil strax innan ett övergångsställe och båda vi höll på att köra över en kvinna som gick över. Hon hade svarta byxor, svart jacka, svart väska och INTE någon reflex överhuvudtaget. Det är verkligen läskigt att folk inte har vett att vara mer rädda om sitt liv.

När vi är ute med hunden så har han på sig både blinkande halsband och en reflexväst. Västen är till för att bilarna ska se honom och halsbandet är för att han ska synas när vi går i skogen eller parken och andra hundar och människor ska se honom. Väldigt bra saker att köpa till sin hund nu när det är mörkt ute.

Trevlig torsdag // Fröken Groda

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Snälla, använd reflexer

 1. Björn Hultman skriver:

  Jag använder 2 kristall reflexer, en på vardera sida. Dom reflexerna har fått bäst resultat i tester.

  Gilla

 2. Hydraulic skriver:

  Frö att inte tala om hur högt man hoppade när svart hund dök upp nästan i bilen när man höll på o plocka ur ungarna ur densamma…En blinkande på den eller möjligen en mer högljudd / uppmärksam husse hade gjort susen !! *tummar*

  Gilla

 3. Annica skriver:

  Usch, det är verkligen livsfarligt att inte ha reflexer! Tänk om det står någon vid ett övergångställe som tror att man ser denne och så gör man inte det…..=(Ha en bra dag tjejenkram

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Det är jättesvårt ibland att se folk som går över gatan eller bredvid. Nu när det dessutom är lite regnigt ute så blir det ännu värre.

   Gilla

 4. Hanna hmm skriver:

  Tumme..och här har vi samtliga 5 i familjen reflexväst!!!!

  Gilla

 5. Pinglan skriver:

  Jaa, det är bra med reflex. Jag har alltid reflexer när jag är ute och går i mörkret.Önskar dig en skön fredag och en trevlig kommande helg!

  Gilla

 6. Ewa. skriver:

  Håller helt med dig ,, folk måste sluta med att tycka det är ” töntigt ” med reflexer ,, det är inte töntigt att vara rädd om sig ,, och man syns verkligen Inte alls i mörkret utan reflex.. Jag tycker det är läskigt på kvällarna att vara ute utan faktiskt för jag vet ju att bilarna inte ser mig .. att jag sen har en svart hund också gör ju inte saken bättre … Totti har fått en reflex sele som lyser gult och jag ska plocka fram min gamla ridväst med reflexer jag hade när jag hade häst .. Ska även köpa nåt till Leyla hon e ju vit och syyns liite mer men det skadar ju inte ändå ! Hade en sån där blink blink förra vintern den var jättebra men tyvärr höll den bara en säsong men får nog köpa en ny ! Kraaaaaaaaaam

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Att barnen tycker det är töntigt kan jag förstå på ett helt annat sätt men vi vuxna, det är bara löjligt att tänka så. Japp, fram med din väst nu så du syns när du går ut. Blink blinken kostar ju inte så mycket heller, de hade nedsatt pris i Farsta så den gick på 59:- istället för en hundring mer.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s