Göteborg – Del 1 – Resan

Jag känner delar upp helgen lite så blir det roligare att läsa, och att skriva för min del om man nu får vara ego.

030.JPG

Vi tog den stora bilen ner till Göteborg då mannen ville ha med sin elmoppe. Allt blir så mycket enklare med den, för oss båda 🙂 Nackdelen med den stora bilen är att den drar ganska så mycket bensin och då den är sänkt så är dessutom tanken inte så stor. Detta medför att man måste tanka hela tiden känns det som. Men vi hade en bra bildag för vi kom ända till Göteborg på en tank och den drog knappt 1,1 liter milen. Ibland ska man ha tur vill jag lova och det tog bara 4 timmar och 25 minuter med en sträcka-på-benen-paus.

263.JPG

Vi bodde på Gothia Towers som ligger precis vid Liseberg, Svenska Mässan och Scandinavium. Det tar inte mer än 10 minuter att gå till stan så det var toppen. Hotellet i sig är superfräscht och de hade dessutom en konstutställning i lobbyn, som jag dessvärre glömde fota. Det var två konstnärer, svenska, som hade skjutit hål i glasskivor och det blev en grym effekt på skivan med färg som var bakom. Vi bodde i det västra tornet på våning 18 och hade magnefik utsikt över Liseberg.

040.JPG

Det var inte det lättaste att få en bra bild genom rutan men jag gjorde mitt bästa. Det fanns ett fönster som gick att öppna lite lite lite men det hjälpte inte särskilt eftersom det blåste ganska ordentligt så kameran kunde inte hålla focus 🙂

041.JPG

Hotellet bjöd dessutom på ett glas Mousserande Cava vilket var väldigt trevligt och behövligt efter en lång bilresa. Dom två Gothia Tower grejorna som står bakom är Toblerone som de har gjort som hotellet 🙂

047.JPG

Det fanns självfallet morgonrock och tofflor på rummet. Jag älskar just dom små sakerna men det som är lite trist är att de är ganska så hårda när de är nytvättade så man får mjuka upp dom först på något sätt.

036.JPG

Innan vi skulle iväg på konserten så behövdes det såklart mat i våra magar. Vi tog glashissen upp till Heaven 23 och intog två enorma räkmackor med en varsin öl till. Gud så gott det var men de kändes lite mindre än sist, eller så var vi bara väldigt hungriga.

038.JPG

Jag som är desserttokig ville ju såklart även ha det. En Cappuccino med tre små dessertbitar blev och det var såååå gott.

To be continued // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Göteborg – Del 1 – Resan

 1. Mörlin skriver:

  jäklar vad sugen på räkmacka jag blev nu!!!! =)

  Gilla

 2. Tant Otto skriver:

  Den resan började då bra ….riktigt lyxigt med v’älkomstdrink…har aldrig sovit på Ghotia…vi brukar ta in på ett annat hotell nära Liseberg …har glömt namnet.. Panorama heter det…nu väntar jag med spänning på att höra resten av historien..Kraaam!

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Det en bra resa tycker jag… Vet du, jag såg det hotellet du menar flera gånger och jag kommer ihåg att det är ett Qualitet hotell, stavas det så?? för av någon anledning så dök det upp tankar om just ett sånt hotell i Kungens kurva som heter Qualitet hotel Prince Philip, eller liknande… Konstigt att man får såna tankar. Sen såg Panorama ut att ligga så till att man inte kunde undvika att se det :-)))

   Gilla

 3. Annica skriver:

  Men så lyxigt och härligt det såg ut….ser med spänning fram emot fortsättningen!=)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s