***Tips om Göteborg emottages tacksamt***

På fredag åker jag och mannen ner till Göteborg för att kolla på Champions Of Rock på Scandinavium. Vi hade ju turen att vinna dom biljetterna när vi var på TUR-mässan i våras.

Vi åker ner tidigt på fredag och hem någon gång under söndagen så nu hoppas vi på fint väder. Jag har lust att åka till Marstrand dessutom men det blir nog inte så. Vi får hålla oss till stan istället 🙂

Är det någon som har tips på vad vi kan hitta på när vi är i Göteborg? Gärna lite annorlunda och udda saker. Museum hade vi tänkt hoppa över och även längre utfärder FRÅN stan. När vi var på IKEA förra veckan så såg vi en bild på ett häftigt kallbadhus som jag gärna hade besökt men det ligger dessvärre i FEL stad, nämligen Malmö 🙂 Men finns det liknande i Göteborg?

Alla tips emottages så tacksamt så var inte blyga. Galet, knäppt, udda, mysigt, romantiskt, dyrt, billigt, vanligt, turistigt, ute eller inne spelar ingen roll.

Tack tack // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till ***Tips om Göteborg emottages tacksamt***

  • MissKermit skriver:

   Jag sparar den till nästa gång. Spa är härligt tycker jag. Nu har vi redan bokat boende och dagspa känner jag inte riktigt för.

   Gilla

 1. Lisa skriver:

  universeum ska vara häftigt!

  Gilla

 2. Nina skriver:

  Kallbadhus vette fasiken om vi har.. Men det är fint ute på öarna. Jag hade nog satsat min tid på att gå omkring i centrala Gbg å titta på allt om ni inte vart här så mycket. Typ göteborgshjulet, avenyn (schyssta uteserveringar), Haga tycker jag känns som en självklarhet så himla mysig stadsdel mitt istan nästan med massa små udda butiker och cafeer även linne och slottskogen (vilka ligger i anslutning) är enormt fint… Krogar och restauranger finns ju längd hela avenyn men mysigare pubar mm på Linnégatan

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Tack, vad mycket bra ideér. Hjulet har jag dessutom klurat på tidigare. Linnégatan var ett toppentips för jag gillar när det blir lite mysigare och inte så turistigt.

   Gilla

 3. Agnetha skriver:

  Däremot vet jag att det finns nåt som heter St. Jörgens Resort & Spa inne i stan, vi familjehemsmorsor ska dit i januari och våra gubbar i november. Kan det vara nåt ? Annars kan ni väl kolla på Göteborg.se, där finns lite olika tips.Hoppas ni får det härligt !Kramar

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jag fick det tipset tidigare så det har jag lagt till högen, ska-ta-det-vid-ett-annat-tillfälle-högen. Vi har redan bokat boende men tanken var god. Hoppas att ni morsor får det skoj 🙂

   Gilla

 4. Pinglan skriver:

  Jag var i Göteborg för några veckor sedan. Universeum var kanonbra! Gott fika där också.Det finns några bra thairestauranger också men jag kommer inte ihåg vad de heter.Saluhallen intill där ”Paddan” går är mysig också. Det finns även en liten thaibutik i hörnet vid vägen intill ”Paddan”.Ha det så gott! Hoppas Göteborgsresan blir rolig!

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Mmm, har också hört att Universum ska vara bra. Kanske blir en tur dit. Saluhallen blir det garanterat för såna gillar jag. Undrar om Paddan går även nu i höst??

   Gilla

 5. Bokmalen skriver:

  Hagabadet i närheten av Järntorget är ett trevligt ställe. http://www.hagabadet.se/. Eller bara promenera runt i Haga, som är ett härligt område med trevliga fik o små affärer.Om ni ändå är i närheten så besök ”Feskekörka” http://www.feskekörka.se/Sedan måste ni åka upp i Gothia Towers cocktailbar på 23 våningen. Ni har utsikt över hela GBG och LIseberg. De har fantastiska räksmörgåsar där:-)Eller besök Lejonet och Björnens egna glassbar på Danska vägen om ni gillar glass. http://www.lejonetochbjornen.se/stores.phpDet var några saker som jag kom på i farten.Hoppas att ni får det underbart i Götet. Kram

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Tack snälla för alla tips. Vi ska bo på just Gothia Towers så självfallet blir det en räkmacka på Heaven. Vi åt där i våras också och de var enorma OCH goda.

   Gilla

 6. Ulrika skriver:

  Som van Göteborgsresenär (hrmm, ja jag har ju i allafall varit där hela fyra gånger..:) vill jag rekommendera fiket på Trädgårdsföreningen, After-noon-teet på SoHo och latinorestaurangen/baren Tranquilo mittemot Saluhallen.Ja, jag gillar mat…:DHa det så superkul, Champions of Rock låter toppen!

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Ha ha ha, vi gillar också mat 🙂 Kommer du till Sthlm, om du nu inte bor här, så kan jag rekommendera afternoon tea på Lady Hamilton i Gamla stan. Jag skrev om det för en vecka eller två sen tror jag.

   Gilla

 7. Maria skriver:

  Om man kommer till Göteborg så kan man prova något av följande: Mat – Texas Longhorn – Södra Vägen. Deras ”Orio cookie pie” smälter i munnen. Den äter man efter deras ”Traditional Texas Chili” som är himmelsk. http://www.texassmokehouse.se/web/v2/Longhorn.aspx Om man vill fika eller äta en lättare lunch, så går man till TinTin som ligger på Engelbrektsgatan strax intill Avenyn. http://www.cafekartan.se/050286/TintinFör en drink eller två så går man till ”The roof top bar” längst upp på Hotell Rubinen. Det är förvisso en uteservering, så den vill man nog helst ta på sommaren. http://www.rubybar.se/rooftop.aspx?id=19Danilo restaurang inne på ”Bergakungen” är helt grym och prisvärd. http://www.danilorestaurang.se/ Om man vill så ser man på en film före eller efter maten. :-)Bada kan man göra på antingen Valhallabadet http://www.scandinavium.se/valhallabadet/ , Hagabadet http://www.hagabadet.se/ eller Lerumsbadet. http://www.vattenpalatset.nu/Om man gillar att spela biljard, så går man till Biljardpalatset. http://www.palatset.com/Jag vet inte hur länge ni stannar i Göteborg, men kika gärna på http://www.restaurangguiden.com/. Där hittar ni många bra alternativ i stan. Slottskogen är gratis och underbart vacker! Där finns det även minigolf om man vill spela det. Det kan man även göra vid Heden och i Allén. En sväng med ”Paddan” kan man ta, men det kanske är för kallt. ”Hjulet” kan man absolut åka, men mycket till utsikt blir det inte. Ta hellre en promenad upp i Johanneberg ovanför Näckrosdammen. Där har ni utsikt över hela stan. Enormt vackert! Det ligger dessutom bara ett stenkast från ert hotell. Hoppas att ni har det trevligt i Göteborg! Kram! Maria

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s