När saker inte går som man vill

Det känns som livet har haft motvind ända sen i maj och det är så otroligt trist när man känner så. Det har blivit många bäckar små av problem som växt till en stor flod, som inte har grenats speciellt mycket. Jag har alltid planer på saker och ting och ser sällan problemen, fast de givetvis dyker upp mellan varven.

Nu har vi varit tvungna att tänka om vad gäller hela hösten och vintern. Men livet ska vara lite hårt ibland så man kan uppskatta det när det väl är underbart och härligt. För det är det, allt för oftast, bara att vi har en underlig förmåga att sålla bort det positiva och enbart komma ihåg de dåliga sakerna som händer.

Igår när jag skulle åka hem från jobbet så hade jag planerat in lite egentid ett par timmar. Jag köpte Trattkantareller för att kunna göra en god svampsmörgås och även lite nachos med guacamole tänkte jag njuta av i min ensamhet. MEN det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig för min kära bil, som för tillfället fick heta biljävel, startade inte. Jag satt och nötte med den kära bilen med många namn under ett bra tag innan jag tillslut gav upp. Som vanligt så hade jag inga kontanter på mig så jag kunde inte köpa någon biljett till t-banan i luckan, kiosken bredvid hade stängt så jag kunde inte köpa på Visakortet heller, mobilen hade inte tillräckligt med pengar påladdade så jag kunde inte köpa en sms-biljett och personen i luckan ville INTE låta mig åka med trots att jag sa att jag själv tar på mig ansvaret om jag får en bot vid eventuell biljettkontroll.

Det blev till att promenera istället och det är väl egentligen inte hela världen men när jag inte riktigt hade planerat min egentid SÅ, så sjönk mitt humör. 1 timme senare så var jag hemma och huvudet började dunka. Så himla typiskt men jag tänkte att det skulle gå över av den goda mackan och ett par piller. Icke sa Nicke, jag låg däckad klockan 18.30 och sov sen gott fram till i morse.

När jag sen tog t-banan till jobbet i morse så tänkte jag ge min fina bil en chans. Väl vid bilen så såg jag att någon vänlig och omtänksam ängel hade ritat två stora och fina hjärtan på mina sidorutor 🙂 Undrar om dom hörde mitt utspel på bilen igår…. Jag hoppade in i bilen och vred om nyckeln och nog fasen så startade bilen som en klocka. Svärande gick jag ur bilen och låste den och började röra mig in till jobbet då en farbror undrade varför jag var arg för att bilen STARTADE, det brukade vara tvärtom sa han. När jag väl drog hela historian så kunde han inte göra så mycket annat än att skratta med mig.

Nu ska jag kolla hur vädret är i Rom under november och om pariserhjulet vid hamnen i Göteborg är öppet nästa helg då jag och mannen ska dit.

Ha det gott // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till När saker inte går som man vill

 1. Tant Otto skriver:

  Hm ibland kör det ihop sig ordentligt och inte blir allt som man planerat …då känns det så jobbigt så att vara människa ….men oftast kan man skratta åt eländet efteråt…och se det komiska i situationen….man bara skakar av sig det och går vidare…för det kunde ju ha varit värre!!! Eller hur?Livet går inte alltid som på räls…Stor varm kram

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Visst, ALLT kan ju vara värre 🙂 Det är oftast så jag tänker om det mesta. Men attans vad arg o sur man kan bli mellan varven.

   Gilla

 2. Bokmalen skriver:

  Har du en Renault? De brukar ha problem att starta av och till. Om du har en Renault så brukar det vara tändlägesgivaren som krånglar.Hoppas att ”oflytet” vänder. Kram och ha en bra fredag.

  Gilla

 3. klös i ösregn skriver:

  ibland har man turen med sig ibland inte ..hihihi kram

  Gilla

 4. Britt-Marie skriver:

  Hahahaha!!! Ursäkta att jag skrattar, men det var riktigt roligt skrivet! Däremot förstår jag fullerväl att Du blev superirriterad, känner så väl igen det där! Hoppas att det blir en bra höst för övrigt. BS: Ja, det var verkligen en upplevelse, jättekul att få vara med på något sådant! Tack detsamma Tess,Ha en härlig Söndag!

  Gilla

 5. Maj-san skriver:

  Bilar i ett nötskal, kärt barn har många namn heter det ju, och bilen är just en sådan tingest, undrar hur mycket verbalt skit man kastat över den, ler stort.stor go kram

  Gilla

 6. Barbamama skriver:

  Livet är så struligt ibland.. men det är nog kanske bra för annars så skulle det vara tråkigt… Vilken bil du har som strular så där med dig och jag misstänker att gubben som undrade varför du var arg fick sig ett riktigt gott skratt…Rom i november… misstänker att det kan finnas risk för regn.. men runt 15-17 grader.. Jag åker dit den 19 november… längtar :-)Kram

  Gilla

 7. Annica skriver:

  Har det lks börjat jäklas så fortsätter det av bara farten, hoppas det känns bättre nu!=)

  Gilla

 8. Maria skriver:

  Stackare! Jag vet hur det känns, men kan faktiskt inte låta bli att skratta lite. Ibland är saker och ting rent ut sagt ÖVERJÄVLIGA! Bra att ”bil-jäveln” funkar igen iaf! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s