Makadi Palace – Hurghada

Nu när vi var till Hurghada, på Blue Village Aquamarine, så hade vi ett par balkonggrannar som hade varit i Egypten även i våras och var så otroligt nöjda med sitt hotell de bott på. Jag som vill veta allt om hotell, restauranger och utfärder i stort blev ju genast nyfiken på vart de var, med tanken på att DIT måste vi åka.

Det visade sig att det var det hotellet som jag och mannen skulle bo på i våras. Makadi Palace i Makadi Bay, ett par mil utanför Hurghada. Som ni alla vet så kom vi aldrig dit då det var en stor vulkan som satte stopp för hela Europas flygtrafik. När vi fick reda på att flighten skulle bli inställd så var det bara att gilla läget, vi var ju inte ensamma direkt om förstörda semesterplaner.

Två dagar senare öppnades luftrummet och vi bokade snabbt om resan till Kreta istället. Vi hamnade på Sunwing Makriaglos och var nöjda med hotellet och allt där runt om kring, MEN vi grämde oss på att det inte var det vi hade planerat från början. Vi åker gärna tillbaka till Kreta, det är inte det, men ni vet när planer grusas och det erbjuds något ”mindre” lockande så känns inte allt kanon.

Hur som helst, grannarna, de talade så gott om hotellet som vi skulle åkt till och det bevisar bara att det verkligen är meningen att vi ska åka dit. Förhoppningsvis så ser resefronten lite ljusare ut för oss snart igen och då är det ett hett resmål, förutom Thailand igen då 🙂

Ha det gott // En reseplanerande Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Makadi Palace – Hurghada

 1. Herr och/eller Fru S skriver:

  Då har ni ännu en anledning att åka dit igen.Jag är riktigt sugen på att göra en resa runt hela Medelhavet. Besöka stan där jag bodde som liten osv. Får bli två projekt av det hela, ett där vi besökar alla länder kring Medelhavet, ett där vi reser lite i Nord Afrika.//Herr S

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Absolut, så ser jag också på saken 🙂 Men då får ni ta en jorden-runt-resa istället så missar ni inget. Var bodde du då du var liten?

   Gilla

 2. Digitalena skriver:

  Jag har också bott på Makadi Palace, och visst är det fantastiskt fint! Servicen är helt underbar! Rummen som tagna ur tusen o en natt….Bara några smolk i glädjebägaren; poolen var svinkall och då menar jag verkligen svinkall, det tog en halvtimme att bli varm igen efter ett dopp trots att solen gassade. Havet var varmt men botten bestod av jättevass korall, badskor rekommenderas.Vi hade allinclusive och kanske just därför var maten ingen höjdare. Många restauranger att välja på men ingen som var speciellt bra.Hoppas att ni får ett annat intryck om ni någon gång kommer dit 🙂

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Det finns oftast alltid lite ros vad gäller hotell och resmål. Jag försöker att alltid tänka positivt och att ta det som det kommer. Vissa saker går inte att ändra på, ex koraller i havet, men man kan göra det bästa att hantera problemen, tex badskor.

   Gilla

 3. Pinglan skriver:

  Vad härligt med resplaner. Själv längtar jag till slutet av november. Då väntar Phuket i Thailand.Ha det så jättegott!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s