Vår 6-årsdag

Igår hade vi som sagt 6-årsjubileum och då brukar vi försöka hitta på lite skoj. Den här månaden så är det lite knapert i både plånbok och på banken så några dyra saker var inte ens att tänka på. Meningen var att vi skulle hitta något billigt boende ute i skärgården men det blev att ta i på Hotell Fröken Groda istället. Det är inte ett helt fel ställe heller men det är alltid kul med något på bortaplan.

Nu blev det så att jag planerade in saker som i stort sett var gratis och det vet vi ju alla att just gratis är UNDERBART. När sällskapet är trevligt dessutom så blir det liksom en extra bonus. Dagen blev som följer:

009.JPG

Vi började med att åka till Aspuddens IP och kolla när sonen och grabbarna hade fotbollsmatch. De spelade ganska så bra sista halvlek men de åkte dessvärre på stryk även den här matchen, 3-1. Jag antar att det är därför de ser lite smått uttråkade ut 🙂

019.JPG

När vi skulle åka därifrån så gick vi in en sväng på Aspuddens parklek för det visade sig att de hade något sort jippo. Sånt är så skoj när man bara springer på en massa olika saker som händer runt omkring en. Dom hade massor med får, kaniner och tuppar. Tydligen skulle de även släppa ut brevduvor senare på dagen och så tittade vi lite snabbt på fårvallning.

029.JPG

Parkleken är väldigt stor och har en hel massa att erbjuda om man har kids upp till kanske 8 år. Sen kan det kanske vara kul för lite äldre kids också om man bara går genom lite snabbt för att titta på djuren 🙂

032.JPG

Vi tog en snabb promenad genom Mariatorget och mannen kom att reagera på den här statyns stora fötter och vältränade kropp  🙂

044.JPG

Vi fortsatte upp till Monteliusvägen där vi promenerade och njöt av den enormt vackra utsikten den har att erbjuda. Det var många som hade samma planer som oss och en och annan hund var ute och rastades. Vid en trappa så satt det ett gäng damer som hade lite härlig picknick med Cointreau, Gin och kaffetermosar.

045.JPG

Utsikten är enormt vacker och det är så svårt att få den rättvis på bild. Ni måste se det med egna ögon för att förstå vad jag menar.

050.JPG

Precis som damerna så hade vi såklart med oss lite picknick som vi dukade upp. Då vi inte var så jättehungriga så fick det bli en varsinn äggmacka och en kall Chablis. Nu var jag lite glömsk, återigen, och hade glömt vinöppnaren. Helt otroligt men sant. Jag tog flaskan i högsta hugg och letade reda på ett eventuellt fik som kanske kunde låna ut en. Ett kvarter bort så satt det ett gäng musiker i en källarlokal som så gladeligen både lånade ut en och öppnade flaskan åt en hjälplös och glömsk blondin. Vi satt och pratade säker ett par timmar om ditten och datten medan vi njöt av det goda vinet, underbart.

052.JPG

Väl nere vid Mariatorget igen så tog vi ett litet dryckesstopp vid Black & Brown Inn, tror jag det heter. Där samtalade vi med en tjej som var enormt trevlig och snabbt skulle ta en öl innan hon skulle hem och bjuda en väninna på middag. Härligt, mer sånt borde man göra. Efter det så sprang vi på en kollega till mig och jag gick snabbt in på Galleri Greger där dom hade vernissage. Jag har inte den blekaste om man fick fota så jag tog ett lite i smyg. Konstnärens man kom fram och pratade med mig och förklarade hur frugan arbetade i sand från olika länder. Det jag inte hajade var just en tavla och dess betydelse och när han förklarade så såg jag fortfarande bara en drake framför mig, inte en ö eller en kvinna som den skulle föreställa.

055.JPG

En schysst grind ner mot Slussen 🙂

058.JPG

Innan vi åkte hem så satte vi oss på Old Beefeater Inn och tog en varsinn Irish Coffee och tittade lite på en massa hurtiga människor som sprang. Det kan tänkas ha varit Halvmaran men då vi inte hade den blekaste om att det överhuvudtaget var något lopp så hade vi inte direkt läst på om det.

Dagen blev lyckad och solen sken mellan varven. Nu ska vi återigen iväg och jag återkommer om fortsättningen i morgon.

Trevlig kväll // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Vår 6-årsdag

 1. Annica skriver:

  Fina bilder, såg ut som ni hade en mysig dag!kram från mig

  Gilla

 2. marre67a skriver:

  Lät som en väldigt trevlig dag. Stockholm är verkligen en fantastiskt vacker stad med all sin utbud, kultur, serveringar mm.

  Gilla

 3. Erika skriver:

  Det såg ut att var en skön dag som ni haft.

  Gilla

 4. Jenny skriver:

  Var ligger det där promenadstråket? Det ser fint ut.

  Gilla

 5. Ewa. skriver:

  Åhh här har du fått med snudd på alla sthlms pärlor iett och samma inlägg underbart =)) Kraaamar

  Gilla

 6. Mats skriver:

  Det verkar som ni gör väldigt mycket roligt. Jag önskar att vi oxå gjorde det. Fina bilder BTW

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s