Har ni semester nu eller vad sysslar ni med ??

Den här veckan har varit riktigt behaglig faktiskt. Solen har skinit i stort sett hela dagarna och när det väl har mulnat till lite så har det bara varit skönt. Ibland kan man ju ledsna lite på solen och värmen vilket är så konstigt eftersom vi inte har en speciellt lång sommar i vårt land.

Vi har mest varit nere på badet och det är inte helt fel att kunna göra det fast jag är sjukskriven. Vilken tur att jag inte är sjuk med feber, ont i halsen och har en elak förkylning hängandes över mig. Det här är MYCKET bättre även om det mellan varven suger.

Igår åkte den yngsta dottern till Åland med farmor och farfar och blir borta till på måndag. Jag kan tänka mig att hon kommer ha mycket roligare där med dom än här hemma med oss 🙂

Igår blev det även klart med Gotland för mig, mannen och sonen. Det är någon fotbollscup där den sista helgen i juli och vi måste följa med för att hålla ordning på grabbarna. Nu måste jag bara försöka byta bort den helgen för jag jobbar ju självfallet just då. Det är lite typiskt att behöva strula med det nu när jag varit sjukskriven i två veckor dessutom men vad ska man göra. Sonen är ny i laget och känner själv att han behöver vårt stöd och då ska han givetvis få det.

Den här veckan har jag vaknat tidigt varenda morgon. Är inte det typiskt när man faktiskt har möjlighet att få sova? I morse vaknade jag halv sju men drog mig till sju åtminstonde sen var det bara att gå upp. Det är liksom ingen idé att ligga kvar och jag har fått lite fixat här hemma istället. Jag har kört en maskin tvätt varje morgon och vikt undan lite grann. Sånt är så pisstråkigt rent ut sagt. Jag skulle mer än gärna betala någon för att ta hand om tvätten efter att den blivit tvättad 🙂

Nästa vecka drar jag till Jönköping på jobb och jag antar att jag måste försöka jobba in något pass pga Gotland sen. Så det blir en massa jobb fram till sista helgen den här månaden och sen är en tur till Gotland med fotbollslaget. Det ska bli väldigt kul faktiskt, hoppas att vädret håller i sig bara. Det kan bli lite trist och stå och kolla fotboll i regn och blåst annars 😦 Sen jobbar jag en vecka till och sen drar vi till Egypten under två veckor.

Det känns som den här sommaren är och kommer bli VÄLDIGT bra trots allt som hände där innan midsommar. Jag kanske drog vinstlotten den här gången.

160.JPG

Den äldsta dottern är inte så jättepigg på att åka till badet varje dag hon sitter bara uppe i solstolen hela tiden och klagar på värmen. Hon går ner och svalkar av sig i poolen efter lunch dock och simmar några rundor. Sen kan hon tycka att det är lite skönare att sitta uppe i solen. Då hon är rödlätt så bränner hon sig ganska så lätt så hon försöker vara noga med att smörja in sig. Självklart gör vi ALLA det för det är ju inte bara det som är farligt. Strålarna är ju farliga vare sig man bränner sig eller inte. Det är ju dom man kan få cancer från, även om man inte bränt sig och alltid blir brun. Mannen berättade om en bekant som fick Melignt Melanom, stavas det så?, men han hade tur att det var en godartad variant. Så här hemma så är vi noga med att smörja in oss. Jag har svårt att förstå hur vissa föräldrar bara struntar i att smörja in sina barn och verkar tycka det är viktigare med att barnen ska bli bruna än skydda sig mot cancer. Vad är problemet egentligen, det är väl barnen som är dom viktigaste vi har och kan man minimera risken för cancer så ska man väl göra det. Det är vanligare än man tror trots allt.

Nä, nu ska jag sluta gnälla och gå och fixa med tvätten igen.

Ha en underbar dag i solen // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Har ni semester nu eller vad sysslar ni med ??

 1. Mingla skriver:

  Godmorgon på dig..Härligt att du har fina dagar.. Jag förstår att pojken vill ha er med till gotland och jag hoppas att du kan byta den helgen.. Ni kommer troligen få jätte trevligt.. Ha en kanon dag nu Kram från Mingla

  Gilla

 2. Maj-san skriver:

  Ja den tiden med barnens aktiviteter var både på gott och ont, men vi fick aldrig följa med till Gotland, fast å andra sidan spelade yngsta sonen hockey, och när de åkte till ön var det vinter, så lite glad åt det är jag allt.Vilken söt dotter du har, duktigt att hon är noga med smörjandet, min gubbe har mycket rött i sig, och bränner sig lätt, vete katten hur mycket jag skällt på honom för att han inte smort sig. Många stora kramar

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Tack, hon bränner sig lätt då pigmentet är som det är. Gubben borde väl haja vid det här laget att det gör ondare att bränna sig än att smörja in sig…

   Gilla

 3. Agnetha skriver:

  Bra att ni kan njuta av värmen, fast här har den tagit en paus. Vår grabb ska spela i Eskilscupen i augusti så då ska vi väl dit en tur, tror jag.Jättesöt dotter du har, förstår hur hon känner sig för jag är lika ljus som hon i hyn, så jag får också passa mig. Det kan vara jobbigt för oss blekfisar i värmen !BS Visst är det fullt upp just nu, men jag har tagit paus, passar på nu när gossen är hos mormor, mamma och syrran.Hoppas du har det gott !Kramar

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jag gillar värmen så jag försöker att inte klaga. Snart är ju hösten här med regn och storm så det är bäst att passa på att va ute då man kan.

   Gilla

 4. Freedomtravel skriver:

  Fortfarande Polen här 😉 Soligt och fint vid stranden! Men Sverige är ju också fantastiskt fint när det är bra väder på sommaren! Det bästa här, förutom de fina stränderna, är dock att priserna är ungefär hälften av vad de är i Sverige…Peter bränner sig förresten aldrig, men jag måste täcka mig med hög solskyddsfaktor… jämt… annars blir jag som en kräfta 😉

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Vad trevligt att ni trivs där nere i Polen. JAg skulle så gärna också vilja fara runt som er, ni är lyckligt lottade måste jag säga. Sköt om er.

   Gilla

 5. sarahmara skriver:

  Passa på och njut!!! Det är mysigt nu och vi har fått en fin sommar!!! kramizar

  Gilla

 6. Amanda skriver:

  Väldigt fin bild.. *host host*Jag kan hänga tvätt 😀 om jag får pengar

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Väldigt fin tycker jag. Hänga kan jag fixa själv men om du viker allt fint, hänger in i garderoberna, sorterar allt på tumlaren och tvättmaskinen så kan vi disskutera saken 🙂

   Gilla

 7. Tant Otto skriver:

  Hm din sommar ser hyfsat bra ut trots att du är sjukskriven…Gotland, jönköping och egypten är ju inte fy skam. Passa på att bada i Vättern då när du nu ska åka hit ner…vi har värsta playan här…det får du bara inte missa!!Kram kramHahaha va olika man kan vara jag tycker det är avkopplande att ta hand om tvätten jag….den kan jag hjälpa dig med men tiden räcker inte till för mer än min egna byk….Sorry!!! 😉

  Gilla

 8. snicksnack skriver:

  det låter som en skön sommar 😉 härligt för dig efter sjukskrivningen och allt.själv ser jag nu fram emot en ovanligt lång semester som började igår ♥ha det bäst, Kram K

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jag håller med dig Kerstin, jag njuter av sommaren trots allt som hänt. Hoppas att du får en härlig semester.

   Gilla

 9. Agnetha skriver:

  Hoppas helgen varit bra ! Ha det så gott på jobbet i Jönköping ! Kör försiktigt !Kram

  Gilla

 10. Desdichado skriver:

  försöker bara klara värmen=) det är över 30 grader inne nu…man vill varken va inne eller ute=)

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Har du svårt för värmen? Tråkigt om det är så verkligen. Jag njuter av värmen och tycker det är underbart.

   Gilla

 11. Desdichado skriver:

  svårt att sova, sen har jag en kronisk hudsjukdom som inte gillar stark sol..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s