Vad har ni i era handväskor? Killar, hur gör ni egentligen?

Jag har länge undrat varför man slänger ner så otroligt mycket saker i sin väska. Har man en liten väska så klarar man sig liksom med just den lilla väskan MEN när man ”uppgraderar” sig till en modell större så VIPS så åker det ner både det ena och det andra.

Många saker är förmodligen väldigt onödiga men just när man slänger ner dom så är de ju rent av livsviktiga. Jag såg på ett avsnitt av Oprah för flera år sen som tog upp just detta och där fanns det verkligen kvinnor som hade handväskor stora som resväskor. Detta just för att få plats med de livsviktiga prylarna som de inte kunde vara utan. Det kunde vara saker som eltejp, tvättmedel, skosnören, en extra bh, batterier osv. Vad skulle vi kvinnor göra utan vår handväska 🙂

Ni MÄN, hur gör ni egentligen. Hur fasiken får ni med er alla saker ni behöver? Jag vet att vissa har axelväska och det är ju toppen då men hur gör ni andra med nycklar, plånbok och telefon osv?

475.JPG

Det här finns i min väska för tillfället

Dator – Med tillhörande sladd och modem

Kamera – Med sladd för att föra över bilder

Plånbok – Den får bli en annan fråga för där finns en massa skräp, inga pengar direkt

Filofax – Lite lösa papper som jag inte vet vart de ska vara dessutom

Nyckelknippa – När jag räknar dom så är det en massa märker jag, 10 stycken.

Tidning – Amelia Sommar

Glasögon

Solkräm

En liten godispåse

Värktabletter

Ätpinnar – Hmm, vart kommer dom ifrån?

Kaffepulverpåse

En OB

Dvd-filmer – Två stycken, Morden i Midsomer och I mördarens spår

En tofs – Precis som Maria Montazami

Bodylotion – Damana någonting…. Ett exemplar från en hotellvistelse någonstans

Twilightposter – Från dagens Metro som jag tänkte att den äldsta dottern vill ha

Skolavslutningsprogram – Två stycken från i onsdags

Ett papper – Information om operationen den 24 juni

Ett till papper – Kladd där läkaren har skrivit olika typer av inplantat, storlekar och priser

En Post-It lapp – Där står lite tips att kolla upp på nätet, bla Grönsöö Slottspark och Siaröfortet

 

Ja det var allt i min handväska, vad har du i din?

Trevlig fredagskväll // Fröken Groda

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

78 kommentarer till Vad har ni i era handväskor? Killar, hur gör ni egentligen?

 1. Michis skriver:

  I min handväska finns fickkalender, mobiltelefon, nycklar, näsdukar och plånbok.Har jag jacka på mig så har jag inte handväska, då har jag grejerna i jackfickorna istället. Har jag jeans brukar jag få plats med mobilen, kreditkortet/körkortet och nycklarna i jeansfickorna och lämnar resten av ”nödvändigheterna” hemma.Maken som inte har handväska har en kortplånbok i metall och nycklarna, samt mobilen i fickorna, han har ju sällan klänning/kjol/byxor utan fickor.

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Aha, du är en sån tjej som INTE använder väska jämt o ständigt :-)Men har mannen aldrig eller sällan klänning *skrattar gott* Du måste ju lägga ut en bild då han har det 🙂

   Gilla

 2. Michis skriver:

  Ja, jag är ju en sån. Trots att jag är mamma. Jag är så hemsk så jag brukar till och med glömma att ta med mig blöjor/våtservetter när vi ska iväg. Tänker inte på det bara, tur att det går att köpa på de flesta ställen och det går ju åt med tiden ändå.Jag får ta och göra det, det var ett tag sedan sist och då vägrade han att fastna på bild. 😀

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jag såg nog till att åtminstonde ha en blöja med, våtservetter kan man klara sig utan om det kniper. Ha ha ha, den får han gott bjussa på tycker jag. Hälsa från mig 🙂

   Gilla

 3. Tullans teori skriver:

  Men shit! Får allt det plats i din väska?! Snygg väska, förresten! Jag har en väldigt liten väska just nu, innehållande: Plånbok med inbyggd kalenderMobiltelefonHemnycklarJobbnycklarBilnyckelNäsdukar, 2 pktLypsyl5 olika läppstift2 småbilar1 ouppblåst (förstås) ballong2 tampongerPennaLösa skrivpapperEtt nyskrivet bröllopstal5 IprénNässprayThat´s all folks…

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Tack, ett fynd från Kreta i april. Jag försöker ha mobil o lypsyl i jackan/tröjan för annars blir jag galen om jag ska behöva gräva efter dom när de behövs 🙂 Ha ha ha, tänker på din ballong. Det skulle vara ganska så skoj om den faktiskt var uppblåst. Trevligt med bröllopstal, vem ska gifta sig?

   Gilla

 4. BeBest skriver:

  Kameran i en ficka, nycklar, reservbatterier och extra minneskort i en ficka, kam och plånbok i en ficka. Mer släpar jag inte på i allmänhet. Busskort tillkommer om jag ska in till stan.:O)

  Gilla

 5. Sirpa skriver:

  Vad finns i min handväska..hmmm..jo,mobilen så klart..och plånboken förstås=) Vad mer..lypsyl,penna,nycklar och t-banekortet..det var visst inte så mycket mer=) Skönt faktiskt att inte behöva släpa på en massa barlast..hehe..

  Gilla

 6. BeBest skriver:

  Nej, jeans och jacka/shorts och väst.Jag har plats över för att hålla händerna i jackfickorna också.:O)

  Gilla

 7. Hic et nunc skriver:

  Jag var tvungen att kolla: plånbok, mobil, medicin, skavsårsplåster, 2 pennor, låsspray till bilen, tuggummipaket, läppbevarande medel, solglasögon. Fast låssprayen skulle jag nog kunna ta bort nu . . .

  Gilla

 8. Ewa. skriver:

  Älskar Guess by the way =)) ja herregud Tess !! just nu när jag tittar i den har jag en plånbok som precis som din mest innehåller papper kvitton och en jäkla massa plastkort .. några tamponger en karta Ipren 4 läppglans 1 concealer puder hårsnodd 2 spännen miniräknare några rabattkuponger / bonuscheckar kvitton från posten på skickade paket .. 2 pennor plåster och halstabletter =)Kraaamar =))

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Syftar du på väskan så är det en äkta kopia Gucci .-)Det är attans vad folk har olika grejer. Hic et nunc tar nog priset, låsspray 🙂

   Gilla

 9. Hanna hmm skriver:

  Jag är lite annorlunda…tydligen…använder inte handväska… ingen väska alls…. men får med mig mobil, plånbok etc ändå…. ; )Fasen, jag är nog kanske mer karl än jag trodde ändå…. ooops…

  Gilla

 10. Hic et nunc skriver:

  Naj, naj, men med tanke på dagens klimatförändringar kan man aldrig vara säker. Better safe than sorry! Eller som vi säger här i Svedal: hellre säker än osäker.

  Gilla

 11. Lindalou skriver:

  Jag har med mig mobil, plånbok, nasin, Link för magen, bindor, två lypsyl varav det ena glittrar i rosa. ;-), nycklar, Batmanpåster, tusen gamla kvitton, penna, almanacka. Det är faktiskt allt.

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Rosa glitterlypsyl 😉 Jag testade ett sånt förut men jag blev bara så torr om läpparna av det. Undrar varför det blir så för?

   Gilla

 12. M skriver:

  Haha…säger som Argbiggan….var tvungen att kolla…vilket medförde en smärre mycket välbehövlig städning….så kvar finns nu….panodil, plåster, paraply, måttband (!?), pappersnäsdukar, plånbok, hårklämma, snodd, 3 pennor, 9 nycklar, 2 kabinhakar, läppbalm, Läkerol Pomgranate, postitblock, mobil, 1 program och mobil….haha…låssprayen till bilen….den tog jag bort…. för 2 veckor sedan!! …*stolt över framförhållningen*=)))))))))))))))))))))))))

  Gilla

 13. MiniKermit skriver:

  Jag vill ha poster! :D<3Ah men jag har inte så mycket när jag väl använder handväska.. typ kamera mobil och… inte nåt mer tror jag. Kanske Ipod :))

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Vilken tur att jag tänkte på dig då 🙂 Den ligger i väskan i tryggt förvar. Men HALLÅ där föresten!!!!! VAD gör du uppe så här sent när du ska upp tidigt till stallet i morgon???? *blänger argt* Marsch upp i sängen med dig. Puss

   Gilla

 14. Fiskartösas skriver:

  Hej …jag har inte så mycket i min väska nu för tiden :plånbokmobilextra glasögonläppstiftpappersnäsdukarhalstablettervärktabletterlösa kvittonnycklardet blev visst lite av varje i allafall när jag kolla Ha en trevlig helg ”Fiskartösa

  Gilla

 15. Trollan skriver:

  Vad mycket grejer ni har.Jag har:En bläckpenna.Näsdukar (pappers såklart då)PlånbokMobilNyckel.Jag måste vara karl 😛

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Hi hi hi, hade du haft näsdukar av linne eller bomull DÅ hade du varit karl. Nu hör du fortfarande till oss kvinnfolk 🙂

   Gilla

 16. AKKANS skriver:

  Jag hatar väska för där hamnar så mycke skit, så det får bli fickorna för mej också……

  Gilla

 17. AOSTC skriver:

  Något som jag undrar är hur så många män vågar ha sin plånbok i bakfickan? Hur lätt som helst för en ficktjuv!Jag har (i en liten väska):TuggummiMedicinerNäsdukarPlånbokLäppglansHighlightsSpegelRougeKameraMobilPennaVitpepparkornDet var nog allt =)

  Gilla

 18. AOSTC skriver:

  Något som jag undrar är hur så många män vågar ha sin plånbok i bakfickan? Hur lätt som helst för en ficktjuv!Jag har (i en liten väska):TuggummiMedicinerNäsdukarPlånbokLäppglansHighlightsSpegelRougeKameraMobilPennaVitpepparkornDet var nog allt =)

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Vitpepparkorn ??? Till förkylning eller att slänga på ev våldsmän? Hmm, då ska det väl vara mald peppar förresten.

   Gilla

 19. jag har inte valt någt smeknamn skriver:

  Oj, jag som tycker att jag har mycket i väskan. Kameror, 2 st, mobil, plånbok också mest allt utom pengar i den, nycklar, busskort, pappersnäsdukar, 1 par extra-glasögon, pennor och lite till. Men tung som bara den är den ändå.Men gå ut utan väska kan jag inte, då är jag inte ”klädd”.BS Vi var två om Spotify, nu fick jag en månad gratis, annars hade jag aldrig ens tänkt på det. Men kolla upp det, det är det värt. Jag kommer fortsätta sedan också. (Men ikväll har jag glömt den)Ha en fin helg

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Vilken lyckos som har två kameror. JAg har siktat in mig på en jag vill ha men det verkar hela tiden vara annat som kommer först, som måste prioriteras. Men SNART ska jag köpa min efterlängtande kamera 🙂

   Gilla

 20. jag har inte valt någt smeknamn skriver:

  Ps Gömde att jag ofta har en väsk-kasse bredvid också.’Din väska är ursnygg. Ds

  Gilla

 21. HEMIMAMMA skriver:

  Jag har ingen handväska…Nu har jag svarat inne på Hemimamma svarar, hoppas att du blir nöjd!Hemikram!!

  Gilla

 22. omtänksam skriver:

  Har alltid med mig en ryggsäck med allehanda nödvändiga och onödiga saker som jag smlar på mig och glömmer bort…Brukar tömma den någon gång om året när den blir för tung…många gånger vid tömning så hittar jag saker jag letet länge efter….konstigt….Tror att ryggsäcken har blivit min vän för att jag behöver den när jag kör motorcykel.Brukar lägga mobilen, nycklarna, plånboken, frukostmacka till jobbet, massa minneslappar jag ändå glömmer bort att kolla, laddare och öronsnäckor till mobilen…och en överföringskabel till datorn från mobilen…vad fasen gör den här????huvudvärkstabletter, digipass till banken, platpåsar,ett par kortbyxor i tron om att det skall bli varmt någon dag..och en himla massa osorterade papper som jag inte hinner kolla nu, tandpetare, vägkartor som jag aldrig använder….Puhh…Ha en bra helg nu! :))

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Shit det var en massa du fick plats med i den ryggan. Kan tänka mig att kabeln är med för att du ska kunna ha tillgång till den på jobbet…

   Gilla

 23. Madonnan skriver:

  Oj, vad mycket du har i väskan…!! Själv är jag inte en väskmänniska, utom min jobbväska där jag pressar in loggbok, nycklar, nycklar igen och pennor och sudd, samt en matburk.Annars har jag ofta en…liten plastpåse, där jag har stoppat i nycklar, plånbok, mobil och inget mer!KRAM

  Gilla

 24. Ewa. skriver:

  haha var det värsta såg ut som en Guess =)) Jodå man kan hitta det mesta i en handväska men innehållet kan ju variera också från dag till dag =)) Kraam

  Gilla

 25. Anna skriver:

  Snygg väska, måste jag säga. Vad gör du med tofsen?

  Gilla

 26. ThomasWu skriver:

  Det är inte lätt att vara man!På sommaren har vi ju bara byxfickorna för det viktigaste, telefon, nycklar och plånbok. Allt annat måste jag sortera bort. Som sagt, det är tufft att vara man i bland…..

  Gilla

 27. Helena skriver:

  Jag är nog mer som en kille, vill ha med mig så lite som möjligt i min väska, det blir ju tungt annars! Har bara nycklar, plånbok och ett läppstift ugenfär. =)

  Gilla

 28. Ister skriver:

  Mobil, nycklar, plånbok + katastrofnecessär innehållande tampong, trosskydd, ipren, alvedon, emlakräm och plåster.

  Gilla

 29. Desdichado skriver:

  prioriterar? jag lägger nästan alltid grejerna i jackan..

  Gilla

 30. Desdichado skriver:

  då har jag inte med mig några grejer, bara plånbok och nycklar och mobil, och kanske lugnande medel=)

  Gilla

 31. snicksnack skriver:

  oj, måste kolla…mynt, busskort, kvitton, plånbok, måttband, nycklar, pillerburk med laktracetabletter, 2 mobiler, penna.sen har jag ofta en jobbväska med mig där jag har kollegieblock, mera nycklar, passerkort, bindor, tamponger, servetter, usb-minnen, kylskåpsmagneter (ord), almanacka… och en massa lappar där det finns ”att göra saker”mannen brukar vilja ha sin plånbok i min väska när vi går ut på partaj ;-)/ K

  Gilla

 32. Freedomtravel skriver:

  Min man Peter har allting i jackfickorna (det finns, orättvist nog, mycket mer fickor i mäns jackor!)Om det är så varmt att han inte vill ha jacka har han faktiskt…. väska. Det finns snygga axelremsväskor för män. Han fattar inte heller vad hans skulle göra utan… och han hittar inte heller nåt i sin väska… 😉

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Ha ha, skönt att han får känna av våra problem lite då .-) Det finns jättefina axelremsväskor för män. Det värsta är bara att många män tycker att det är för gayigt men det är det minsann INTE tycker jag.

   Gilla

 33. Pinglan skriver:

  Hihi, det var mycket saker du har i din handväska.Min mamma brukar säga att hon har med halva hushållet i sin handväska.I min handväska har jag plånbok, mobil, näsdukar, medicin, ögondroppar, paraply, en flaska vatten, nycklar, läppcerat, halstabletter, en lite tygkasse ifall jag vill shoppa.Min man frågar mig snällt om han får lägga sina saker i min handväska när vi ska ut. Jaajaaa, jag tar rollen som packåsna med ödmjukhet.Ha det så gott!

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Mannen frågar mig oxå mellan varven och det tar jag gärna. Han är oftast packåsna annars så är inte mer än rättvist.

   Gilla

 34. Maj-san skriver:

  Oj, ser att man inte är helt knasig, en del som också packar på sig, själv är jag mycket för säkerhetstänkande.Så det är alltid med plåster och skavsårsplåster, nässpray, astmaspray, kam, lypsyl, läppglans, penna, servetter, plånbok, telefon, allergitabletter, värktabletter.För dagen kan även ett stort objektiv hittas.Jag som trodde jag skulle kunna ha en liten väska eller helst ingen alls när jag slutade röka, men så har jag skaffat mig nya prylar att ta med istället.kramkram

  Gilla

 35. onthree skriver:

  Plånbok i bakfickan, utan 6.000 kvitton blir den inte så stor.. ;-)telefon i ena framfickantrynvalla o nycklar i den andraKlart! *L*Har jag jackan, så finns MP3:n i den också.Jo,man vet ju att tjejer är så duktiga på att släpa med alldeles för mycket grejor (och då märker jag att ingen här erkände att de har med en vibrator…hihi), men det blir nog så när man har en väska som det får plats i.

  Gilla

 36. Haggann skriver:

  Stor väska. Kamera, mobil, plånbok, usb-kablar, voice recorder, tuggummi, pennor, nagelfil, lypsyl, nässpray, ett usb-minne också, ja…

  Gilla

 37. virknålen skriver:

  De få gångerna som jag har handväska blir det det vanliga, mobil, nycklar, plånbok, busskort och solglasögon. ska jag iväg och vara snygg så åker nån mascara i eller så ifallomatt…. och trosskydd och sånt när det är den tiden på månaden. Men med en liten människa i famnen är det rätt svårt att ha handväska har jag upptäckt, så jag har blåst liv i magväskan på nytt, vilket också innebär att man inte kan ha med sig så mycket skit och skrammel 😀

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Magväska gillar jag när jag är ute o reser ibland. Väldigt bra när man vill ta en promenad och bara ha med sig nyckeln, mobil och kameran. Då har man alltid händerna fria för att fota 🙂

   Gilla

 38. AOSTC skriver:

  Om man mår illa kan man svälja c:a 12 vitpepparkorn så går illamåendet ner =)

  Gilla

 39. ullis skriver:

  I min väska just nu:Snytservetterspegelsaxpincetttopzögonsköljvåtservetterhandspritbindorpennatampong blockmobilreservmobilhandkrämlypsylläppstifttäckstiftkamtandtrådtandborstetandkrämallergimedicinmigränmedicinvärktabletternässprayögondropparalmenackatejppåsklämmavisitkortplastsked(hopfällbar)vanlig plastskedparaplyplåster i olika storlekartuggummitofsminiklädvårdsrullehopfällbar shoppingbagkapsylöppnaresolglasögonhalstabletter..Ja mer än så är det nog inte..he he..

  Gilla

 40. Ullis skriver:

  Äsch..Glömde tändaren (fast jag röker inte)Och nagelfilen :-))))

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s