De äldsta kidsens skolavslutning i bilder

I onsdags hade de två äldsta kidsen skolavslutning och som vanligt bjöds det på en massa härlig sång. Skolan firar även 125 årsjubileum det här året så det sades att det skulle bli lite extra just på den här avslutningen men jag tyckte att det var precis som vanligt.

463.JPG

Avslutningen var som vanligt i Katarina Kyrka på Söder. Just på sommaravslutningarna så har de den här kyrkan för att så många som möjligt ska få njuta av elevernas glädje och skönsång innan det efterlängtande sommarlovet.

395.JPG

Det var jag, mannen, yngsta dottern, de äldsta kidsens pappa och hans flickvän, tillsammans med flera hundra andra som fick bevittna en härlig avslutning.

398.JPG

Vi bjöds på sång och dans till tonerna av Sjösala Vals…..

401.JPG

En teaterframställning av Hjalmar Gullbergs dikt, Den tänkande lantbrevbäraren…..

413.JPG

Klasserna 4-9 sjöng den härliga Beethovens lovsång…..

422.JPG

Fanan hälsades….

426.JPG

Som vanligt höll skolans inspektor tal och delade ut en massa premier….

431.JPG

Rektorn delade ut betygen till de glada niorna. Jag hörde i slutet av en avgångselev att han hade fått MVG i ALLA ämnen utom ett, där fick han ett G. Snacka om att han var stolt och glad. Jag kan tänka mig att hans mamma satt och grät när hon fick se det.

432.JPG

Avgångsklassen avslutade hela avslutningen med att sjunga, Idag är jag stark. En klockren låt nu när det var  deras sista skolavslutning innan gymnasiet.

451.JPG

GRATTIS kids till det efterlängtande sommarlovet.

Ha en härlig dag, trots regnet // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

36 kommentarer till De äldsta kidsens skolavslutning i bilder

 1. Hanna hmm skriver:

  Härligt med sommarlov…. Tittar på dotterns skor…det är årets mode va? Har sett x antal skor i liknade stil idag… måste kanske införskaffa—haha… är inte Foppastuket inne längre? hahaha

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Ja, det verkar vara dom man SKA ha i år 🙂 Dom där gillade även jag faktiskt. Kanske kanske kan även jag ha dom, hon har lite större fötter än mig så det är så svårt att ta hennes skor nu för tiden, ha ha ha. Hon ”lånar” alltid mina kläder men lämnar sällan tillbaka dom…. Den yngsta har avslutning idag och hon skulle nog ha sina Foppa faktiskt.

   Gilla

 2. Hanna hmm skriver:

  Aha… du säger att foppa kan funka? hahaha…. tack Miss Kermit!

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Ja då det tycker jag. Framförallt när de är på de små, annars är det stor risk att det ser klumpigt ut tycker jag 😉 Jag gillar INTE Foppa dock. Men vad sjutton, på fritiden ska man väl kunna ha dom ändå… JO, jag tycker gott du kan ha Foppa HELA sommaren Hanna. Sköt om dig nu.

   Gilla

 3. Ewa. skriver:

  FIna barn =)) den där Kyrkan är vacker så stämningsfull =)) Massa kraamar

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Tack, vad snäll du är. Den äldsta har en blogg här också, hälsa gärna på henne vetja. Amanda, finns i favvolistan här uppe .-)Jag gillar också den kyrkan. Väldigt fin är den.

   Gilla

 4. Hanna hmm skriver:

  Ok…bra…men scccchhhhh!!! Säg inget till Her och fru S…. har en aning om att foppa inte riktigt är ok…. ; )

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Ha ha ha, jag är tyst som musen…. scchhhhh !!!! Dom bor nog på fel ända av det här landet. Inte i Foppaträsk 🙂

   Gilla

 5. Tummelunsen skriver:

  Härliga bilder, och go´a barn!Ha det gott! / Rozie

  Gilla

 6. PegBundy skriver:

  vilka fina kids du har. 🙂 Önskar även dig en fin kväll.

  Gilla

 7. Pinglan skriver:

  Vad trevligt med skolavslutning.Önskar dig en riktigt trevlig helg!

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Det är alltid lika trevligt 🙂 Dom hade tur med vädret dessutom. Den yngsta hade avslutning idag och vädret var tyvärr riktigt dåligt. Trist värre.

   Gilla

 8. Maj-san skriver:

  Åh så somrigt, fick jag en liten nostalgikänsla, det var så himla härligt när det var skolavslutning, den där sköna känslan man hade, myspys.Själv fick jag mig en avhyvling av mitt treåriga barnbarn, hämtade henne och syrran från dagis, och på vägen stod en bil full med ballonger utanpå, hon trodde det bara var att plocka allihopa, gissa om hon var sur på mig. Gick inte att försöka förklara vad studenten är för något, haha.Många goa kramar

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Ha ha ha, undrar vad studenterna skulle sagt 🙂 Nä, det är ju inte lätt att förklara såna där saker för de små.

   Gilla

 9. Trollan skriver:

  Vilken vacker kyrka och vilka fina barn du har gjort :)Och när jag läste Hannas kommentarer så måste jag ju bara bry mig, modepolis som jag är, foppisar funkar alltid och till allt 😉

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Den kyrkan är väldigt fin, det håller jag med om. Kidsen är inte så pjåkiga dom heller 🙂 Ha ha ha, jag äger inte ens ett par Foppa. Jag köpte några förra sommaren men de gick sönder, kom bort eller nåt sånt. Jag har inte den blekaste vart de tog vägen i alla fall.

   Gilla

 10. Helena skriver:

  Fina barn du har, förstår också att de är glada nu, vem vill inte ha sommarlov!!! =)Ha en skön kväll!

  Gilla

 11. MiniKermit skriver:

  Håller med dom andra, fina barn du har! ;-)Tacktack.. men saknar redan skolan.. kommer inte finnas något att göra de kommande 2 månaderna..

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Ha ha ha, du är kul du 🙂 Men det är klart att ni är superfina, självfallet. Ni är ju lik mig så klart.Men lite har du väl att göra?

   Gilla

 12. HEMIMAMMA skriver:

  Hejsan! Såg att du kommenterade hos mig så jag droppar förbi lite nyfiken…Katarina kyrka, var det inte den som brann ner för ett antal år sedan?? Som man samlade pengar för att bygga upp??Vad fin den blivit i så fall. Fina barn också. Minikermit är alltså din dotter?Kul. Själv skulle jag nog tycka det kändes konstigt om min Tripp fanns här…Hemikram och vi ses kanske igen!

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Japp, det var den kyrkan. Den är grymt fin kan jag lova.Jo Lillgrodan är min äldsta, hälsa gärna på hos henne vetja. Som du ser ovan så har hon humor den rackarn. Kram kram

   Gilla

 13. Madonnan skriver:

  Å, vilka fina bilder och så mycket stämning det förmedlas. Och väl värda är alla barn och unga sitt långa sommarlov!Svar:sch, vad trist när datorn inte fungerar! Och visst har jag en sån knapp, men den var det inte… Däremot finns det under min dator ett par knappar som man kan dra åt sidan, fast de åker rappt tillbaka – MEN det var en av dessa som skulle dras åt sidan snabbt ändå. Fast hänglåsknappen ska det inte synas rött av, så åt andra hållet då… Lycka till! Tjejen jag pratade med sa att om Internet krånglar kan man gå in på Internetverktyg och Återställ, så brukar det ofta lösa sig. Prova det annars!Kram o detsamma

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Visst är det fint med avslutningar…. Ja, dom behöva lite lov nu och ladda batterierna för höstens slit och arbete. SKa testa det där med återställ sen, tack.

   Gilla

 14. HEMIMAMMA skriver:

  Jag har kommenterat längre ner i dina inlägg om brösten, med info…

  Gilla

 15. HEMIMAMMA skriver:

  Jag har nog kommenterat vissa inlägg i onödan såg jag efter en stund…Hemikram ändå!

  Gilla

 16. HEMIMAMMA skriver:

  Hejsan Fröken Groda!! Jag såg din fråga och jag ska så skyndsamt som möjligt leta reda på svaret och går in och meddelar dig, när det är klart!!Hemikramar och god afton!! ps om nån pussar dig har du för vana att bli princessa då? *ler* du har väl INTE hört den förut…

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Suveränt, tack goa du…Ha ha ha, du är faktiskt den första. Men jag är ju redan en prinsessa så om någon pussar på mig…ja, VAD blir jag DÅ ??? Kronprinsessa kanske, eller Drottning… *klurar vidare*

   Gilla

 17. Agnetha skriver:

  Vad fint och mysigt ! Det är nåt speciellt med skolavslutning i kyrkan, säger jag som inte gillar religiöst och sånt.BS Det var verkligen ett svettigt arbetspass du hade och jag som tycker min man arbetar länge som kör tankbil mellan 05.00- ca. 18 eller som idag till 20.30.Just nu har jag så ont så jag undrar om jag får sova alls.Trevlig fredag på dig med !Kram

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jag tycker att en skolavslutning ska vara i kyrkan. Kyrkor är världigt rofyllda dessutom 🙂 Jo, jag skulle egentligen sluta 16 men jag har bytt pass med en annan så jag fick ett dubbelpass istället. Men det är bra att kunna byta så man inte förlorar något på det. Hoppas att ditt onda går bort, det är så jobbigt om man inte kan sova. Kram på dig

   Gilla

 18. sarahmara skriver:

  Jag älskade bilderna!!! Vad vackert det var vännen!!! Tycker om bilderna, och vilka vackra barn=) kraaamizar

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Nackdelen med kyrkor är att det är såååå svårt att få BRA bilder. Men de här blev helt ok tycker jag. Ha ha ha, om du kollar dottern här ovan så håller hon med om att hon är söt 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s