När blir man egentligen tant?

Med tanke på att jag fyller år i dagarna och inte känner mig speciellt gammal så kom jag att tänka på denna fråga.

När blir man tant och när blir man kärring? Vad är motsvarigheten för männen?

Ibland hör man föräldrar säga till sina små barn när de står i kö i affären: Ge tanten pengarna så blir hon glad. Hmm, och jag kan lova att många gånger är ”tanten” yngre än 20 år. Mamman eller pappan är oftast 30 – 40 år. VAD är då dom?

Jag blir 35, vad blir jag då?

Trevlig söndag // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till När blir man egentligen tant?

 1. Fröken Jenny skriver:

  Tant blir man aldrig om man inte gör sig till en=) Grattis i förskott!!!

  Gilla

 2. Agnetha skriver:

  Jag är 50 och ingen tant , det lovar jag dig !En del föds tant , tror jag och såna som jag är tjej hela livet. Tänker inte gumma till mig, trots alla mina medicinska problem. Tror tant är ett mentalt tillstånd, jaa du vet inskränkt, fördomsfull och gnällig, Skriver genast på listan ” Vi som garanterat aldrig tantar till oss !”, om det finns nån sådan.Grattis i förskott till att hamna i den yngre medelåldern !!!!!!BS Att ligga på sjukhus i Borås är inte så illa faktiskt, att vara hemma är rena himmelriket. Fast jag har lagat mat och tvättat idag. Mina karlar glömmer lätt att göra sånt jag alltid gör. Sovmorron fick jag och sov till 10, riktigt gott också.Tack snälla fröken Groda !Ha en skön kväll du med !Kramar

  Gilla

 3. Ewa. skriver:

  Jag blev 39 nyligen och känner mig verkligen INTE som en tant trots att jag faktiskt är mormor vilket känns lite läskigt fast roligt såklart … 35 är väl inget kära du =)) Här är vi tjugo hela livet tjugofemton och tjugonitton hehe =)) Kraam

  Gilla

  • MissKermit skriver:

   Jag har sagt till min äldsta att jag skulle uppskatta att hon går klart skolan innan hon ser till att jag blir mormor 😉 Men ung mormor kan jag tänka mig ändå, hi hi hi.

   Gilla

 4. Greta 57 skriver:

  Då är du i din bästa ålder, och tillhör ungdom

  Gilla

 5. Alennart skriver:

  Hoppas du inte är varken tant eller körring!Jag vet iaf att jag är gubbe. I dag körde jag på mig själv med en RC-helikopter. fick leta delar bland snödrivorna. Klumpigt =)Skulle du vilja flyga med min helikopter då är du fortfarande nyfiken och ingen tant.

  Gilla

 6. kyrksyster skriver:

  Det gäller att återerövra ordet ”tant”. Precis som ”bög” misst sin nedlåtande klang när homosexuella män började kalla sig det själva. Det finns fler sådana uttryck som återvunnits.Vi kan bli stolta tanter precis när vi vill. Jag har skrivit om min ”tantmaffia”, pensionerade kompetenta damer som kämpar för rättvisa åt de som förtrycks. Jag beundrar alla mina ”kyrktanter” som engagerar sig i både det ena och det andra och alltid har tid för de yngre. ”Syföreningstanter” som bakar kakor till kyrkkaffet, ordnar auktioner och drar enorma summor till olika välgörande ändamål, drar rullstolar till gudstjänsterna och följer med dementa gamlingar till sjukhuset så att de inte kommer bort på vägen…En del tanter har blommig klänning, bastanta skor, yllekappa och hatt. Men inte alla. Några har jeans och högklackat också. De flesta är välfriserade i alla fall. De har skinn på näsan men är hjärtegoda!Fram för tanten!!!

  Gilla

 7. Agnetha skriver:

  BS Intressant att veta tycker jag.Tack för kommentar !Ha en härlig kväll du med !Kram

  Gilla

 8. Hanna hmm skriver:

  Vissa dagar kan man väl vara tant… men det är nog upp till en själv…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s