Åkerblads – Tällberg

I helgen var vi ju som sagt upp till Dalarna. Först var vi till Rättvik och kollade på Siljan Snow Shoe Race vilket var himla annorlunda, och KALLT -27 grader. Sen åkte vi till Tällberg för att checka in på Åkerblads och fira mannen som fyllde år. Jag hade bokat ett paket som heter Lilla Romantikhelgen där det ingick 4-rätters middag. Som sist vi var där så var det helt underbart. Personalen är fantastiska och stämmningen oslagbar, enligt mig. Rekommenderar det grymt mycket. Det kostar en slant men är verkligen värt varenda krona.

DSC03499.JPG

Jag hade ett enda önskemål när jag bokade och det var att det skulle finnas en eldstad. Till svar fick jag att de hade en svit som låg i en intilliggande byggnad som heter Övre Svedgården. När vi kom dit visade sig att vi hade halva den här stugan för oss själva 😉

DSC03404.JPG

Vardagsrummet var superfint och hade en bra placerad eldstad och fint inrett i en stil som passade denna gård. I sovrummet stod en stor Hästenssäng och den var himla skoj för den hade vibration 😉

DSC03407.JPG

På bordet stod en flaska Champagne, choklad och frukt och väntade på oss.

DSC03422.JPG

Själva huvudbyggnaden och jag kan lova att här är fint och mysigt.

DSC03443.JPG

Efter en otroligt god middag så återvände vi till vår lilla stuga och tände en brasa, härligt värre.

Vi åt jordärtskockssoppa med chips av jordärtskocka och löjrom (jag)och kalkonterrine med chorizocréme och grönärtspuré (mannen) till förrätt, nötöverbakat ankbröst med ölsås och kroppkaka till varmrätt, brieost med marinerade russin till mellanrätt och chokladterrine med vit kaffeglass och hallonmarsmallows till dessert. Till detta drack vi en flaska Chabli och avslutade sen med en varsinn Irish Coffee i biblioteket. I bakgrunden spelade en äldre herre på flygeln och det tycker jag är så himla mysigt.

Meningen var att vi skulle avsluta helgen med en slädtur men det var alldeless för kallt, -29 grader, så de ringde och ställde in det på morgonen. Stackars lilla kuse att behöva gå ut i den kylan.

Helgen blev väldigt lyckad och snart gör vi om det.

Ha en bra dag // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Åkerblads – Tällberg

  1. sarahmara skriver:

    Gud vad härligt det låter!!! önskar att jag kunde ta med maken och åka iväg på något sånt…. får nog spara lite slantar först:) tror jag ska försöka göra lite romantik hemma med honom till helgen. Passar även på att tacka för att du är en så underbar människa!!! vill du så får du jättegärna skicka din mailadress till mig! puss o kram/sarah

    Gilla

  2. sarahmara skriver:

    ville bara kika till dig och önska dig en härlig fredag! kramizen`/sarah

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s