Kryssning till Helsingfors

Idag kom vi tillbaka efter en kryssning till Helsingfors. Vi åkte med Silja, eller Tallink heter dom ju nuför tiden, och båten Symphoni. Vi hade lite poäng som vi var tvungna att använda för de gick ut nu i oktober. Inte för att dom var så himla många men en deluxe-hytt räckte dom till åtminstonde. Kan lugnt säga att det var grymt skönt med en dubbelsäng istället för de smala hemska slafarna i dom andra hytterna. Det ingick dessutom specialfrukost och lite dricka i minibaren. Vi brukar ta deras lite dyrare frukost för det är lite fräschare och mindre skrik där 😉

På kvällen åt vi på Happy Lobster och det var så grymt gott, väl värt hålet i plånboken. Undrar om mannen tycker detsamma eftersom det var i hans plånbok som hålet uppstod? Jag åt deras skaldjursfat med en massa räkor, kräftor, musslor, ostron, hummer, skagenröra och lite såser. Mannen åt röding med blomkål- och potatispuré. När vi beställde vin så valde jag ett vin som var alldeless för fruktigt så vi bad om ett annat och det är alltid så pinsamt tycker jag. Det händer ju VÄLDIGT sällan dock. Sen blev det ganska så tidigt i säng faktiskt för jag mådde inte så bra efter smällen av sängen ;-( Men innan vi gick till hytten så spelade vi lite på maskinerna och gick därifrån med drygt 200:-

Dagen efter så var vi kvar på båten, vilket nog var första gången för mig. Vi tog det lugnt och kollade nyhetsmorgon, efter tio och bara slappade. På eftermiddagen gick vi upp och badade och bastade. Riktigt lugnt och skönt för det var knappt några där. Middagen åt vi på Mundo som är en restaurang som passar en lite tunnare plånbok och om man reser med barn och inte vill ruinera sig. Det är ju inte alltid som barn uppskattar buffé heller. Maten var helt ok, pasta var det som gällde här. Förätten, lax på foccacia, var det godaste. Notan blev lite billigare men jag hade nog gärna betalat lite mer för att få känna lugnet och slippa skrik och gap från övriga gäster, framförallt de små 😉

Bilder kommer senare

// Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s