Göta Kanal – Del 2

 

När vi kom ner till vårat slutmål, Norrkvarn, så kollade vi först på en slussning. Det är alltid lika imponerande att se hur vattnet stiger och sjunker i slussen. Det var en salig blandning av båtar, stora lyxiga saker, segelbåtar och en och annan kajak.

214.JPG

De hade byggt upp en mini-Göta Kanal vid Norrkvarn så barnen själva fick ”slussa” och se hur det fungerade på ett enkelt och roligt sätt.

227.JPG

Dom hade grymt skoj och spenderade den största tiden i kanalen. Mellan varven gick de till en båt som de hade vid den riktiga kanalen och lekte.

232.JPG

I den här stubben bodde vi den natten. Man kan lugnt säga att det var ett annorlunda boende 😉 Dom hade två stubbar i ”stubbyn” och vi bodde i den stora. Den var mysigt och ”stubbigt” inredd. Den kan jag starkt rekomendera att besöka. Vi fick senare höra att Bert Karlsson bott i den stora stubben och Lena Philipsson hade bott i den lilla.

251.JPG 

På kvällen träffade vi på den här ryttaren med sin lite annorlunda häst…. Tjuren var visst en filmstjärna för han kommer att vara med i Göta Kanal 3. För 30 sekunders filmande fick han visst 30 000 :-. Han har ett lite annorlunda jobb också. Han drar passagerarbåtar en ganska så lång sträcka på kanalen. Väldigt imponeande då han bara väger 2 ton och båtarna MYCKET MYCKET mer.

268.JPG

270.JPG

Grillade gjorde vi så klart också vid deras fina grillplats. Dom hade sågat ut fotöljer ur trädstammar. Allt i ”stubbyn” var stubbigt och fint, Stugorna, toaletten, grillplatsen och picknickbordet.

309.JPG

På väg hem till 08 – land så stannade vi i Örebro för en lunch. Vi passade på att åka upp i Svampen och beundra den vackra utsikten. Det var klart väder så man kunde se alla punkter som var utsatta på fotona som berättade vad man kunde se för något.

330.JPG

Nästan hemma så stannade vi och hade chips och bullpicknick vid Gripsholms slott i Mariefred. Där är väldigt fint och jag kan rekommendera att ta en tur dit med ångbåt från Stockholm.

Nu ska jag jobba vidare 😉

Ha en bra kväll // Fröken Groda

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Göta Kanal – Del 2

  1. Barbamama skriver:

    Vilka härliga foton, ni verkar ha haft det jättehärligt 🙂 Jag hoppas allt är bra med dig och familjen! Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s