Yxtaholms Slott

I fredags lurade jag med mannen till Yxtaholms slott utanför Flen. Han visste inget alls om mina planer och det är riktigt kul när man lyckas hålla sakerna hemliga. Tanken fanns hos honom att något var planerat men att lista ut vad det är är svårt. Han trodde bla att vi skulle åka till Hasseludden men blev senare besviken då han hade hittat sina badbrallor 😉 Kryssning hade han också klurat på för han visste ju inte om det verkligen stämde att jag skulle jobba i helgen. Jag hade ju faktiskt kunnat varit ledig utan att ha sagt något. Hmm, då hade vi nog dragit till Prag eller Krakow istället.

Hur som helst, fredagen var trevlig där på slottet. Vi hade deras otroligt fina bröllopssvit som hade fönster åt alla väderstreck. Det var en härlig utsikt var man än var i sviten. Badrummet var enormt enligt mig och blev helt förälskad men mannen tyckte att det inte var så märkvärdigt. Han såg inte det fina i det alls sa han. Fast jag vet att han tyckte att allt var härligt, mysigt, fint och var glad för sin suprise. Maten var väl inte den bästa men gick ändå ner med belåtenhet. Vi fick ett glas Champagne som apertif när vi kom och menun bestod av Trattkantarellsoppa, Halstrad Gös, Ostbuffé och Creme Brulé. Till detta ett glas vitt, så mycket mer behövdes inte. Servisen var inte ett dugg påläst och kunde inte svara på en enda fråga vi ställde, och de var inte många. Har man enbart 4 rätter att servera så borde man åtminstonde veta vad man serverar utan att behöva checka matsedeln. Vinet hade hon inte heller någon aning om vad det hette trots att jag litade på hennes omdömme vad gällde Slottets vin. Hon var tvungen att gå och titta…

Men förutom lite om och men så var det en trevlig vistelse på Yxtaholms Slott.

”Stallet” där man checkar in. Dom hade också fårhus och en massa andra byggnader med anor från 1500-talet tror jag det var.

Baksidan på själva slottet

Framsidan med slottsbacken. Vi bodde i den Södra flygeln som skymtar till vänster.

Baksidan av slottet

Vår utsikt från svitens badrum

Vardagsrummet med en öppen spis som dessvärre inte fick användas

Tackmålning i brudens omklädningsrum ( hallen )

Ett lite annorlunda ställe att ställa Champagnen på.

Sockerdricksträdet utanför vår flygel.

 

 

Ha en bra dag / Fröken Groda

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Yxtaholms Slott

 1. C skriver:

  Mysigt =)

  Gilla

 2. Pinglan skriver:

  Fina bilder!Servitrisen på slottet kanske var ny och inte så insatt?Ha en härlig fortsatt eftermiddag!Hälsningar!

  Gilla

 3. Kärun skriver:

  Hmmm, undrar sååå vad du tänker på kortet där du ger din andra hälft en blick. Ser liiite kul ut! 🙂

  Gilla

 4. Jane skriver:

  Ser ut som en härlig vistelse även om Thaland slår mycket högre.. och jag håller nog med maken.. lite värme hade suttit fint där ute på slottet.. det ser himla kallt ut!Men vackert..Grattis i efterskott!

  Gilla

 5. imsy skriver:

  Vill inte grumla dina lyckliga minnen, men jag läser just Liza Marklunds ”prime time”. Det är en deckare där mordet begås just på Yxtaholms slott. Dina foton ger verkligen mera liv åt min fortsatta läsning!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s