Sörmlandsleden med barn

Jag har bestämt att jag ska vandra med mina barn några dagar i sommar och när jag delade med mig av mina planer så var det verkligen blandade reaktioner. Den yngsta sa bara ja ha och gick sedan tillbaka till sin lek, den mellersta var med på noterna och ville gå genast och den äldsta tyckte idén var rent av usel. Men några dagar kan dom gott ta på sig vandrarkängorna och inspektera Sörmlands vackra vyer.

I helgen åker mannen och den yngsta till Åland så jag tyckte att en kortare vandring för oss andra skulle sitta väl på plats. Men då säger den äldsta att hon ska minsann inte med, hon ska på tjejmiddag på lördagen. Så hon får sova hos en kompis på lördagen så går jag och den mellersta ut på äventyr istället.

Planerna är några etapper runt Bråviken, tror jag det heter, med en natts övernattning i vindskydd. Ingen av oss har direkt vandrat tidigare så ett äventyr blir det verkligen. Talade nyss med far min och han kunde tänka sig att plocka upp oss vid söndagens etappslut för att skjutsa oss tillbaka till bilen, där den förhoppningsvis ska stå kvar där vi ställer den 😉 Jag har ingen aning om vad som behövs packas ner i våra alltför små ryggsäckar men det ska väl gå bra hoppas jag. Vatten, sovsäck, bra mat, ombyte och regnställ är väl det viktigaste antar jag. Skrev ut några etappbeskrivningar så nu ska jag försöka planera in vilka vi hinner/orkar med och vart vi kan sova. Det finns några vindskydd man kan övernatta i så det gäller att vi hittar dom.

Nu ska jag fika // Fröken Groda

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sörmlandsleden med barn

 1. Jane skriver:

  wow! Det är till att ta i.. *S* skojar bara!!Att vandra är jätteskönt! Men se till att fotdonen tål väta, ta med skavsårs- plåster och gärna en liten tub med smärtstillande. Behövs den så är den guld värd! Tänk på att nätterna är ganska kalla, testa att sova i tält en natt på egna tomten före så ser ni snabbt vad ni inte vill vara utan.. *S*själv är jag en frysmupp av värsta sort så ska jag ut så är det dunsovsäck, fleecefilt o raggsockar. förutom varmt underställ. Jupp! Mitt i sommaren!Har man inget varmt hus att krypa in i utan bara ett kallt tält eller vindskydd.. jomen då blir det ju kallt..Triangakök, te och honung är andra givna följeslagare när jag ger mig ut.Lycka till!

  Gilla

 2. Eva skriver:

  Jösses vilka äventyr……..sova i vindskydd.*ryser*Själv skulle jag ha krävt att få ta in på närmsta hotell.HAHAHA;-)

  Gilla

 3. Larsolov skriver:

  Går du över Fjällmossen och tänker övernatta i vindskyddet där, täck upp för KNOTTEN de är överjävliga just nu!!!!!!!!!

  Gilla

 4. Jane skriver:

  och hur gick det då??

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s