Lite uppdateringar kanske….

Jag är ruskigt dålig på att höra av mig till folk, skriva här, göra alla såna där ”måsten”, ringa samtal osv osv…. Listan kan verkligen bli LÅNG !! Men lite uppdateringar kanske är på tiden här åtminstonde. Man måste ju börja någonstans 😉 Alla ni bortglömda, ha tålamod ett tag till vetja.

Ja, vad händer här då? Massor och inget alls känns det som ibland men mest massor. Mannen håller på för fullt och packar flyttkartonger och kör över hit. Jag packar upp och inser att vi inte alls har plats för alla saker. Ändå har inte så mycket körts över än 😉 Men när det väl är klart så kommer det bli bra. Finns det stjärterum så finns det väl hjärterum… Eller är det tvärtom man säger?

Utvecklingssamtalen för de äldsta är avklarade för den här terminen och det var inga större problem för någon av dem. Det går framåt men ändå måste de båda tänka på att plugga ännu mer. Tiden går fort och snart är det dags för betyg….

Förra lördagen var det överraskningarnas dag för mannen. Jag hoppas att han blev lika nöjd som han sa att han blev i alla fall. Dagen började med frukost i Cadierbaren på Grand Hotel och den var nog det bästa, enligt mig, på hela dagen. Det var mycket och det som kändes lite lyxigt var att det blev serverat vid bordet. Fint porslin, små pytteburkar med alla sorts marmelader och en silverkanna full med te prydde bordet. Utsikten är en historia för sig… Ett par timmar senare tog vi en promenad till Strandvägen där m/s Stockholm låg och väntade. Jag hade bokat in en brunchkryssning till Vaxholm och jag hoppades att vi skulle vara lite hungriga trots den dignande frukosten. Tur med vädret hade vi och det kallskurna gick definitivt ner tillsammans med en flaska av fartygets vita. När vi kom tillbaka till stan så tog vi en promenad mot Mosebacke. Kallt och blåsigt hade det hunnit bli så vi tog en ölpaus utmed vägen. Vid femtiden så tog vi Katarinahissen upp till Mosebacke där vi åt middag och väntade på ScanAnn… Maten var helt ok men föreställningen är väl värd ett besök. Eller ja, maten var inte så tokig egentligen. Vi var nog bara så mätta efter allt vi ätit under dagen 😉 Mannen blev lite indragen i showen också, som ”mannen i ekonomiklass” Dagen började tidigt så vi åkte faktiskt hem sen.

I söndags så var jag och mannen till Tallin på 40-timmarskryssning. Båten var helt ok enligt mig men mannen hade nog förväntat sig lite mer. Maten var inte den bästa, vilket kanske inte bufféer brukar vara, men den här var väldigt snålt tilltagen av det mesta. Nästa gång blir det a´la carte med ett godare vin en det vi tog. Tallin var väldigt fint tycker jag. Husen och de olika arkitekturerna gillade jag. Mannen tyckte nog om dem också men han hade fullt sjå att kolla kullerstenarna så han inte skulle rasa. Av någon konstig anledning så är det alltid mitt fel att han gör det…. Jag hade hört att det skulle finnas en massa serveringar i gamla stan så jag lurade med honom upp i trappor och i backar. Han letade efter mina utlovade serveringar och en toa medans jag letade efter fina hus, vyer och annat smått o gott att fotografera. Vill man köpa souvenirer så ska man definitivt åka till Tallin!!! De små inbjudande affärerna fanns överallt och många var de dessutom. Någon restaurang, krog, café eller pub fanns då inte. Vi gick tillbaka till torget där det åtminstonde fanns ett antal ställen för att inta en lättare lunch. När vi senare skulle gå till båten så hittade vi en krog som jag läst om, Hansa någonting… Vi gick in för att ta ytterligare en lättare lunch och det var nog det bästa med hela resan. Det var en medeltidsrestaurang som, efter lite tjuvlyssning, var i tre våningar och hade restaurerats de senaste tio åren. Menyn var helhäftigt skriven och jag satt länge för att kunna klura ut vad jag skulle säga för att få med mig en hem. Dessvärre kom jag inte på något, nästa gång kanske. Mannen har fortfarande  tygpåsen med torkat älgkött liggandes hemma i fall han blir sugen på något medeltidsaktigt.

På lördag fyller jag år och det ska jag fira med att klippa mig och slinga mig. Det är verkligen efterlängtat och behövligt. Kanske kan jag få med mig mannen till Chaikana, eller något annat ställe, efteråt på afternoontea. Det är ju trots allt min födelsedag 😉

Lite bilder från Överraskningarnas dag !

Lite bilder från Tallin !

Go ´ kväll // Fröken Groda

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lite uppdateringar kanske….

  1. Barbamama skriver:

    Vilka härliga foton! Tallin skulle jag också vilja åka till.. men vet inte om jag får med mig min man till det…Har mailat dig!!kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s