Ortostatiskt prov enligt Italienskt Protokoll

Ja så hette undersökningen jag var på idag. När jag frågade var namnet kom ifrån sa de bara att det antagligen var någon italienare som kommit på testet… Nä hä?? Det hade jag faktiskt räknat ut själv. det är väl det första man tänker på men eftersom läkare har så konstiga namn på allt så vet man ju ändå inte och jag kände att jag måste fråga.

Det hela gick ut på att provocera fram en svimmning, för att ta reda på lite mer om varför jag svimmat vid en del tillfällen. Att bara kopppla ihop mig med alla sladdar och grejer tog säkerligen 1 timme. Mycket strul blev det då mina fingrar var för smala för deras blodtrycksmätare och för att försvåra det ännu mer så var jag kall om händerna. Men det var ju kallt ,-) De hade precis kopplat på mig ekg- sladdar och då har man ju inget på överkroppen, klart som sjutton att jag var kall…. Jag visste bara att de skulle mäta blodtrycket och ta ekg under hela undersökningen. Några mer specifika detaljer stod inte på pappret som damp ner i brevlådan. När jag sen fick reda på att allt gick ut på att jag SKULLE svimma, så spännde jag mig och blev väl kall för det oxå.

Jag hade 2 blodtrycksapparater på mig, en på fingret och en på armen. Den på armen hade även en mikrofon som tog upp ljudet från pulsen. Ekg- sladdarna låg omlott med alla andra sladdar och en mitella runt nacken för att inte ena armen skulle fara iväg. På toppen av det så låg jag fastspänd på en tippbräda så de kunde tilta mig upp under den andra etappen som de så fint kallade de olika delmomenten. En läkare masserade pulsådern under 10 sekunder för att kunna mäta något. Först i liggandes på båda sidorna om halsen och sedan i stående. Sen skulle jag bara stå rätt upp o ner i 20 minuter, urtråkigt. Allt slutade med att jag fick nitroglycerin under tungan och svimmade. När jag vaknar till så ser jag läkaren ett kort tag, hon frågar hur jag mår och konstaterar att jag är väldigt blek och blodtrycket är väldigt lågt. Sen när jag kollar upp så är båda läkarna borta och systrarna ser till att jag får lite vatten och blir bortkopplad från alla apparater. Ja, det var den undersökningen… Det var bara att tacka så mycket för mig och komma tillbaka på onsdag för att kanske få några svar på allt.

To be continue !!

// Fröken Groda

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ortostatiskt prov enligt Italienskt Protokoll

  1. Ylva skriver:

    Fy det lät inte som ett helt kul besök.Hoppas de snart kommer fram till vad det kan vara.Kram på dig! =)

    Gilla

  2. vicke skriver:

    Väntar med spänning på fortsättniingen!Vicke

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s