Förnyelse av livet

Jag brukar sällan hålla några nyårslöften så jag har slutat att ge sådana för länge sedan nu. Men däremot ska jag ge mig på ett försök att ge ett inför-julen-löfte 😉 Jag tycker verkligen inte om att träna men inser att det kanske skulle vara ganska så nyttigt för hälsan. Så jag ska försöka ta upp mina promenader som jag så duktigt gick innan semestern. Kanske behöver jag inte gå till och från jobbet men åtminstonde en liten sväng varje dag. Min kondis suger verkligen och gym tycker jag inte om. Sen är det så att jag är väldigt morgontrött och skulle behöva lära mig att gå upp lite tidigare. Så idag har jag bestämt mig att chocka kroppen och sätta klockan på 6.00 härdanefter. Visserligen så tror jag att det blir mycket snooz men jag kanske faktiskt kan lära mig. Kan man lära gamla hundar att sitta? Jo då, det är klart. Som då Fröken Groda brukar säga : Inget är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid…. För massor med år sedan så såg jag på Oprah, det var när hon tog upp ett antal program med att lära sig att älska sig själv och även Angel´s network där man bla. skulle hjälpa andra för att få ut så mycket av sig själv. Ja ja, mycket intressant men oxå mycket religöst som det är i USA så alla de där Halleluja, tack Gud osv hoppar jag nog över ;-)) Men tillbaka till Oprah, hon sa att hon börjat föra en tacksamhetsdagbok och det hade hjälpt henne en hel del att hitta positiva saker om henne själv. Så det ska jag börja göra. Bara små saker kan ju faktiskt vara positivt att va tacksam över.

Idag kommer jag bara på en sak en så länge att va tacksam över. Självklart finns det massor, tex; barnen mår bra, mannen älskar mig, inget krig i vårt land osv…. Men det jag tänker på nu är att jag är tacksam för att jag inte bet sönder HELA min tand igår. Det gäller att hitta dom här små sakerna som gör ens liv lite mer glatt och positivt. 

 

Så här ser det ut just nu utanför mitt arbetsfönster. Ljugarbänken har blivit väl använd då den nästan håller på o rasa ihop.

Nu måste jag jobba vidare, ska försöka läsa lite fakta om en Thailänsk paviljong som ligger i Bispgården. Hörde en snutt om det på MorgonZoo i morse då jag var på väg till jobbet. Nyfiken som jag är så måste jag såklart ta reda på vad man gör på en sådan. Läs mer här vetja….

Ha en bra dag allesammans // Fröken Groda

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Förnyelse av livet

 1. lino skriver:

  Tack för besöket i linobloggen.Det är alltid roligt att se att någon har varit där!!!

  Gilla

 2. Tant Rut skriver:

  God morgon go´a vän i etern =)En tacksamhetsbok är väldigt bra, Tant Rut har en sådan och tanten skriver i den varje kväll, tre saker som tanten är tacksam över, fast det stannar sällan vid tre saker om tanten skall vara riktigt ärlig, det finns ju så mycket att vara tacksam över varje dag =)Önskar dig en riktigt bra dag,lämnar en frukostbricka, kramar =)

  Gilla

 3. Cissi skriver:

  Ja, jag tror att vi lätt blir fartblinda och glömmer allt som vi har att vara tacksamma över! Bra ide det där med tacksamhetsdagbok…Hoppas att du har en BRA dag! Kram Cissi

  Gilla

 4. Tant Rut skriver:

  God morgon, ja man känner sig riktigt fin då håret är fixat, det blev stor skillnad frå att ha ett ”skatbo” till en frisyr, men tanten är nöjd och ”gubben” han vänjer sig nog 😉 Ha en bra dag, kramar =)

  Gilla

 5. Tant Rut skriver:

  God morgon go´a vän i etern =)Tant Rut tittar in och önskar dig en bra dag, lämnar en frukostbricka, kramar =)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s